Nesze!szer

10+1 ok hogy Horvátországba vidd a gyereket idén!

2024. június 24.

 

 

polos_tengerpartos.jpg

 

Nincs mese, végre beköszöntött a nyár, nem kell vekkerre kelni és a gyerekek azon rugóznak, hová is megyünk nyaralni. Hoztam 10 (plusz 1) jó okot arra hogy Horvátországot válasszátok idén!

1. Horvátországban tenger van. A gyerekek pedig ezt mindennél jobban szeretik és már otthon készülni kezdenek rá, milyen lényeket üdvözölnek majd ott, már rajzfilmeket vagy természetfilmeket lehet velük nézegetni előtte. Szóval tuti környezetismeret jeles. 

2. Barátságos idő alatt eljuthattok a tengerpartra. Ha valaki éjjel is vezet, akkor a gyerekek addig simán aludhatnak is, ami azért csend szempontjából elég jó.

3. Az igazság az, hogy a napi étkezés jóval olcsóbban megoldható ott, mintha Balatonra mennétek egy hétre. Amennyiben pedig félpanziós szállodába mentek, még jobb minden is és még benti medencét is találtok, ha esetleg picit árnyékban szeretnétek lenni. És animációs lehetőségek is vannak, sőt, foglalkoztatják napközben a gyereket, ha te is esetleg fél mondatot elmondanál nyugodtan a víz mellett vagy sportolnál kicsit, esetleg olvasnál. (ITT például egy ilyen szállodát találsz, gyerekanimátorokkal, esti bulival)

4. Taníthatsz a gyereknek a magyar történelemről is. Hisz például Opatija mellett mesélhetsz neki a Habsburg időszakról, Sissiről, Andrássy grófról. És némileg érdekesebb neki így, mint a tankönyvből, meg is látogathattok egykori kedvenc helyeket. 

5. A horvát tengerpart igen barátságos. Nem mélyül 2 méter után a víz, nem fagysz meg benne és nem jönnek ordítva a tengerparton mindent is eladni akaró árusok. Békebeli az egész.

6. Ők nem gondolják túl az étkezést. A gyerekek pedig ezt szeretik. Sült csirke, hal, zöldségek, krumpli. Minden is van és könnyen tudsz akár a tengerparton is venni egy adag krumplicskát, míg máshol sokszor kiveri az embert a veríték, mert alig találni valahol olyan ételt, ami gyerekbarát.

7. Belátható részek vannak a parton. Moscenicka Draga például nagyon szép kis békés hely és úgy tudsz fürdeni, hogy látod a gyereket is, vagy ő téged és ha már olyan korban van, nem kell rohangálnod utána. Tehát igény esetén esetleg a házastársaddal is szót tudsz váltani, míg a deded tengeri csillagot keres vagy kavicsokat gyűjt.

8. Vannak már a szolgáltatók közül, akik beszélnek magyarul vagy tanulnak. Így a piciknek is könnyebb a boldogulás.

9. Ők tényleg gondolnak a gyerekekre. A Hotel Marinában például már ők is becsekkolhatnak, színezővel várják őket, lufikkal és sok szórakozási lehetőséggel. Ez pedig megadja annak a lehetőségét hogy akár a családi nyaraláson te is tudsz pihenni kicsit, vagy edzőterembe menni, szaunázni, esetleg masszíroztatni. 

10. Gyönyörű a part, a fények és különösen Opatija mellett minden. Könnyen el tudtok menni hajózni, akár vízibiciklizni a kicsikkel és a kamaszok is találnak maguknak bérelhető kajakot, sup-ot és még barátságosak is lesznek veletek. A tenger szépsége pedig a parttól elvonulva még jobban kiélvezhető. 

+ 1 Imádni fogja minden pillanatát a nyaralásnak! 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr5418434047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása