Nesze!szer

Két híd között a legrövidebb út egy remek koktél

2024. május 25.

 

 

441097299_319280514559097_5249822882550073099_n.jpg

 

Volt az életedben már olyan helyzet, amikor azt érezted: nagyon máshol vagy és jó értelemben? Én nemrégiben teszteltem egy új helyet Budapesten, ami konkrétan valami igazán menő tengerparti étteremhez hasonlított. Na, most be is mutatom nektek!  Az Erzsébet híd és a Szabadság híd között félúton, a Belgrád rakpart alsó részén
található a Port de Budapest, közvetlenül a Nemzetközi Hajóállomás mellett. Elhúzható üvegportálok veszik körbe a fedett területet, innen nyílik mindkét oldalra terasz. Ha azonban inkább maradnánk a belső részben, onnan is lenyűgöző a látvány. Az egykori kikötőépületből újjávarázsolt, mediterrán hangulatú helyszínen nemcsak a panoráma különleges, hanem a kínálat is magával ragadó. A Mellow Mood Hotels cégcsoport – amelyhez olyan közkedvelt helyek tartoznak, mint a Baalbek libanoni étterem vagy a Párisi Passage - legújabb egysége nemcsak a városba érkező turistáknak szól, hanem a városlakóknak is. Épp ezért a választék kialakítását úgy tervezték meg, hogy a vendégek rendszeresen visszajárjanak munka utáni, vagy hétvégi lazításra a belváros szívébe.
 

pa_porta_024_1.jpg 

 


Bárkonyhára hangolva 
 
Szuper döntésként az ismert és kedvelt ízek kerültek az étlapra, de egy kis csavarral, karakteres stílusban, és bármelyik fogás a kedvencünk lehet. A cégcsoport friss „igazolása” Varju Viktor (nagy taps!), aki corporate chef pozícióból „finomhangolja” a konyha munkáját. A cél az volt, hogy mindenki által ismert és kedvelt ízek kerüljenek a
választékba, persze egy kis csavarral, laza eleganciával, amire vevők vagyunk ebédidőben is, vagy naplementés koktélozás mellé. A konyha irányításáért Schmiedt Patrik felel, aki Varju Viktorral együtt anno Bíró Lajos mellett állt helyt számos ikonikus étteremben. A Port de Budapest azonban sokkal inkább a csipegetésről szól, persze azért kiadós módon, ezt el kell mondjam nektek. Ebédidőtől kezdve késő estig bármikor beülhetünk enni valamit - például korianderes-ananászos borjúfalatokat, izgalmas burgereket, csípős csirkeszárnyat (sose gondoltam volna, hogy egy étteremben fogok ilyet enni és fenomenális lesz!), fish and chipset vagy épp tigrisrák pil-pilt, sőt, a tunkolás pillanatait is megosztva asztaltársainkkal. A bár választéka pedig ugyanolyan hangsúlyos, mint az étlap, hiszen az a cél, hogy pezsgővel vagy koktéllal a kézben élvezzük a naplementét, miközben a DJ jobbnál jobb mixekkel marasztal késő estébe nyúlóan is.
 
Lisa és Liberty –  lehidaltam a koktéloktól
 
A bárválasztékért Gerhát Tamás bar manager felel, aki a hidak inspirálta signature koktélok - a könnyed, elegáns Lisa és a zabolátlan, karakteres Libertyt is megalkotta. Ez utóbbi valami fenomenális, negroni vonalvezetésű, tetején csokival és kávéval. Amennyiben megfogadjátok a tanácsomat: ki ne hagyjátok! - Fűszerek,
infúziók, nagy gondossággal összeállított párlatok színes kavalkádja a polcokon – már belépéskor észrevesszük, hogy itt nem érdemes szárazon megúszni – legalábbis a poharainkat illetően. Nagyon, de nagyon otthon vannak koktélok és pezsgők terén is. 
 
 
Igaz, hogy a Port de Budapest belvárosi, Duna-parti lokációban található, de nemcsak a turistáknak szól. Sőt, elsősorban azok számára szeretnénk új helyet teremteni, akik rendszeresen visszajárhatnak hozzánk akár munka után, akár hétvégi lazításra. A budapestiek imádják az egyedi, teraszos helyszíneket, mi pedig
kínálatunkkal, az egyedi vibe-bal és ezzel a csodálatos panorámával abszolút kedvenccé válhatunk” – tudjuk meg Demján Balázs üzletvezetőtől, aki az elmúlt évtizedekben számos belvárosi top vendéglátóhely irányításáért felelt. Tavasz óta viszont azon dolgozik, hogy a Port de Budapest sokak törzshelye és gasztro-kikötője legyen.
 
Aki tehát szívesen lehorgonyozna néhány órányi séta után a főváros közepén, a hét minden napján megteheti déltől éjfélig, napsütésben és esős időben is, akár Lisával és Liberty-vel a teraszon. Könnyen megközelíthető, szóval nem lesz gond akkor sem, amikor a második koktélra nem akartál nemet mondani. A gyönyörű környezet pedig kiszakít a mindennapokból. Menő randi helyszínnek is ajánlom, villantós, de nem fellengzős. Igazán jó feeling.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr3218413441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása