Nesze!szer

Étterem gluténmentesen étkezőknek is!

2023. február 16.

 

 

meat_tunkolok.jpg

 

 

Valljuk be, aki gluténmentesen avagy laktózmentesen étkezik, annak nem a legkönnyebb. Nem a levegőbe beszélek, azt elhihetitek, hanem a mindennapjaimról zsolozsmázok éppen. Jó ideje már, hogy nem fogyasztok tejterméket, a glutént is elhagytam, persze időnként azért átkajálok, de ezek az alkalmak elég ritkák, azt kell mondjam. Amikor étterembe megyünk, vagy szeretnénk, hát elég szegényes a kínálat számomra. Meg is sajnálnám magam, de azt van, hogy erre nincs idő, másrészt azért ez az életmód sok pozitívumot is adott az életemhez, mert nem véletlenül kezdtem el. Viszont kimarad sok minden számomra.... vagy kimaradt, ugyanis nem keveset járok Újbuda elé és kiderült: létezik egy olyan étterem, ahol minden glutén- és laktózmentesen készül. 

meat_belulrol.jpg

 

Nekem már az maga, hogy létezik ilyen hely, elég nagy öröm volt. Aztán az előételek nézegetése közben kiderült, van naan kenyér és hát aki ismer, az tudja, ez a gyengém. De ez gm változatban, hát nem is tudom, melyik égtáj istene felé köszönjem meg. Ezen a ponton el is dőlt, hogy gombhoz a kabátot, mert abban biztosak voltunk, ha van naan, briós és kenyér is, akkor ahhoz választunk. Így igen szép mezen választékot rendeltünk ki, melynek kánaán volt az ascendense, azt kell mondjam. Kentük, tunkoltunk, törtük a brióst és igen elégedetten sóhajtottunk nagyokat. Shakshuka, tapenade, olajbogyók, céklás finomság például, minden csodás volt és az is, hogy nagyon hozzáértve javasoltak számunkra bort. Én ezen a ponton a rajnai olaszrizling fennhatósága alá tartoztam, elég jól is esett, amíg falatoztunk, beszélgettünk egy laza péntek délután címszóval. Az előételeknél még nem tudtuk, mi legyen a főfogás, mert a befogadóképességünk nem volt biztos még. De hosszas mérlegelés után egy pulled pork hamburger egy pestós gnocchi és egy kacsamell lett a választásunk. Jól voksoltunk, azt kell mondjam. 

 

 

A vegán pestós gnocchi lágy volt, nem nyögvenyelős, ízes, zamatos, míg a hamburger is a tépett husival adta a jót és itt is remek volt a gm péksütemény, amibe beleköltözött. A kacsamell nyársat én nem kóstoltam, annak a okán, hogy a két gluténmentes főfogásból fogyasztottam rendesen, hisz nagyon örültem, hogy végre ehetek ilyet. Gondolhatnátok hogy ezen a ponton már kidőltem, de csak megkóstol az ember egy kis desszertet, ha végre gm és lm helyen jár. Szóval hárman beneveztünk egy sajttortára. Könnyed volt, krémes és nem az a fajta, amihez ütvefúró kell, lágyan omlott a szánkban és nagyon jól illett hozzá az áfonya. E mellé én már egy másik bort kortyoltam, nagyon szép a kínálatuk, már egy estére bejönni borozgatni is megéri. Egy vagy két szóval összegezve, csodálatosakat ettünk, csak ajánlani tudom a helyet akkor is, ha nem étkezel gluténmentesen. Tematikus heteket is tartanak, meg mindenféle programokat és hát hála az egészért Nikinek, aki a saját problémájából nyerte az indíttatást a helyhez. Lehet, hogy a betegség tényleg tanít nekünk valamit? Mondjuk azt, hogy köszönet ezért a szuper helyért nektek sok gm és lm étkező és a családjaik nevében is, menő a hely!

 

 meat_brios.jpg

A Meat Again Grill & Wine fb oldalát ITT találjátok!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr8518050066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása