Nesze!szer

A Gundel étterem már jelel is!

2024. március 15.

 

 

gundel_nyitos.jpg

 

 

A héten a Gundel étteremben jártam. Mindig csodálom ezt a helyet, nekem olyan, mint a velünk élő történelem. A falakon képek, amikor Erzsébet királynő járt itt és Göncz Árpi bácsi is ott van a régi vendégek között, de sok-sok vezető étkezett már itt, nem véletlenül. Most egy szuper újdonságot vezettek be, ami tisztelendő dolog, mondom is. 

Hallás- és látássérültek kapnak mostantól kiemelkedő figyelmet a Gundel étteremben. A felszolgálók megtanulták az alapszintű jelnyelvi kommunikációt angol és magyar nyelven is, a látássérültek pedig Braille-írásos étlapról ismerhetik meg a leghíresebb magyar étterem fogásainak történetét. Készült egy Gundel kisfilm is, amelyet Bergendy Péter filmrendező neve fémjelez, ez mától szintén elérhető.
Az odafigyelés, a megbecsülés fontos pillérei az étteremnek, ahol mostantól a hallás- és látássérültek mélyebben is átélhetik a valódi Gundel élményt. A felszolgálók megtanulták a vendégek számára legfontosabb 10 jelelési kommunikációt angol és magyar nyelven, illetve a látássérültek még színvonalasabb kiszolgálását segíti az ételek történetét bemutató Braille- írásos étlap. (Ahogy a lányom hétvégén hobbiból megtanulta a betűket, azt kell mondjam, szerintem ez már lassan alap lehetne, hogy értsük egymást!) 

 


A Gundel különösen büszke rá, hogy olyan befogadó közösség alkotja a csapatát, amely nap, mint azért dolgozik, hogy mindenki jól érezze magát náluk. Ezt a fogyatékkal élők felé is megnyilvánuló Gundel-vendégszeretetet mutatja a közelmúltban leforgatott kisfilm, amit a neves rendező, többek között „A vizsga” és a „Post Mortem” című alkotásokat is jegyző Bergendy Péter készített. A kisfilm az emocionális értékei mellett, edukációs jelentőséggel is
bír. A filmrendező elmondta: a Gundellel közösen megvalósított kisfilm nagyon emberi történet, amely túl azon, hogy bepillantást enged ennek a különleges, nagy múltú és mindig megújulni képes étterem működésébe, az egymás felé fordulás szép példáját is bemutatja, ami a mai világunkban egyre inkább elvesző érték. Pont emiatt fontos, hogy újra és újra emlékeztessük rá magunkat, hogy az odafigyelés mennyire egyszerű cselekedet és mégis micsoda hétköznapi csodákat eredményez.
Magyary Jenő, a Gundel ügyvezető igazgatója megerősítette, hogy a legendás vendégszeretet
mellett a társadalmi felelősségvállalás és érzékenység mindig része volt a Gundel alapeszményeinek, illetve meghatározta az itt dolgozók hozzáállását, ami most egmutatkozik a látás-és hallássérült vendégek felé irányuló odafigyelésében is.
A Gundelt üzemeltető Eventrend Group két alapító tulajdonosa, Kőrössy Zoltán és Nagy Gábor elmondták: Gundel Károly azzal a szándékkal működtette az 1894-ben alapított, majd nevére vett városligeti éttermet, hogy annak kapui mindenki előtt nyitva legyenek. A Gundelt olyan hellyé formálta, amit a vendégszeretet, a konyhaművészet, a hagyományőrzés határoz meg és ahová mindig öröm betérni. Ez az örökség, amit a mai üzemeltető, az Eventrend is teljes egészében magáénak érez és folyamatosan tovább gazdagít. Egyébként szuper volt, hogy Gundel Takács Gábor vezette a rendezvényt, hisz ő ugye a család leszármazottja. A végén pedig megkóstoltunk az étlapról egy gulyást, egy paprikás csirkét és az ikonikusnak nevezhető palacsintát. Szerintem jó dolgunk volt. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr8018354013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása