Nesze!szer

Süss fel nap! - én jól fel is készülök ám!

2024. február 12.

 

solar_vitamin_nyitokep2.jpg

 

 

Süss fel nap, fényes nap! - milyen kis egyszerű gyerekdal, de pont benne van az igazság. Az ember vágyja a jó időt, a napsütést, a még több szabadban létet. Egész egyszerűen a kedvünk is teljesen más, ha süt a nap. Mi megyünk, amikor csak lehet, állandóan kint vagyunk valahol, de megmondom őszintén, unom már a hatszáz réteges öltözködést. És most, hogy februárban volt egy kis jó idő, végre azt éreztem: közeledik a tavasz, csicseregnek a madarak és kibukkant a napocska is a felhők közül. 
Télen a bőröm konkrétan fakó, élettelen, főleg, hogy a fűtés is megteszi a magáét sajnos. Viszont abban biztos vagyok, hogy el kell kezdenem, vagyis már el is kezdtem a megfelelő előkészülést a jó időre és hát szebb arcbőrre is vágynék. És hát amint bent, úgy kint, ezt az elvet régóta tanuljuk és már lassan tudjuk is, szóval kerestem valami olyat, amivel belülről készítem fel magamat és a bőrömet a naposabb időre. Per ugye az sem titok, hogy én már nemet mondok nagyon sok kemikáliára és a természeteset választom: vitaminokban is. Így találtam a Natur Tanya Solar barnító vitaminkomplexére, ami nagyon jó és hasznos  összetevőkből áll. Természetes forrásból származó karotinoid színanyagok vannak benne, növényi kivonatok, fermentált l-tirozin és mikrotápanyagok. Számomra különösen ajánlott, mert világos bőrű és érzékeny vagyok már és így is lesz egy kis színem, ahogy szedem. Tehát gyakorlatilag napozás nélkül.
Mondom is a tutit!
A Solar  barnító vitaminkomplex felépítése számos igényünk kielégítését figyelembe véve került kialakításra. Egyrészt képes napozás nélkül is javítani a bőrünk színén, tónusán,  "sunkissed" hatást adva annak, másrészt a napozás során elért bőrszínünket is tartósabbá, mélyebbé tudja tenni, miközben a bőrünk egészségesebbé válik, 
enyhíti a napallergiás tüneteket és gátolja a leégést. Védelmet biztosít a bőr sejtjei és a szemünk számára a UV sugarak káros hatásaival szemben.   Nekem ez utóbbi is nagyon fontos, mert aki ismer, az tudja, hogy télen is napszemüvegben vagyok a legtöbbször, fényérzékeny vagyok rendesen.

solar_vitamin_2.jpg

TUDTAD? Nesze! tipp!

 A természetben vannak olyan tápanyagok, melyek elfogyasztva a bőröd melanin termelő folyamatait serkentik, ez ugye az a pigment, ami felel a bőr árnyalatáért.

 

És még nincs vége! A karotinoid színanyagok, melyek jellegzetesen a növények és gyümölcsök sárga-piros színét adják, arra is képesek, hogy a bőrödet „megszínezzék”. Ugyanis felhalmozódnak a bőr mélyebb rétegeiben és pigmentálják azt (amellett, hogy antioxidánsként védik is a káros hatásoktól)!

Így én a Solar Vitaminkomplex szedésével gyakorlatilag fel is készítem most a bőrömet a naposabb időszakra és már most is adok neki egy kis barnásabb árnyalatot. 13 természetes összetevő van benne, paradicsomportól a zöld  tea kivonatig és hát ott a szerves cink is például, ami must have ugye már 30 felett, úgy mondanám. Napi egy kapszula elég belőle, számomra ez is örömteli, mert amiből sokat kell szedni, azt én egyszerűen elfelejtem és nem bírom. De mondom is tovább. A szerves kötésű réz és fermentált tirozin, szerves cinkkel, C- és E-vitaminnal  tudja növelni a szervezetünk melanintermelő képességét, ami elég jó hír. Vagyis a bőr hámrétegében található festéktermelő sejteket, a melanociták számát emeli meg, ezek biztosítja ugye a melanint, a barna színt biztosító festékanyagból nagyobb mennyiségben kerül a hámsejtekbe. És a természet színeit is segítségül hívja ugye ez a vitaminkomplex, mert ott vannak a karotinoid festékanyagok és pigmentálnak.

Szóval már a tavasz előtt barnulok kicsit és felkészítem a bőrömet, egészségesebbé is teszem. Sokat nem tervezek idén sem napozni, de nekem ez pont jó az érzékeny bőrömhöz. És  azt kell mondjam, nemcsak az arcomnál hat ugye a bőrszépítő hatása, ami nem utolsó szempont. 

Viszont le is írom külön hogy mi az 5+1 fontos tápanyaga:

Béta-karotin

A sárgarépa, a sütőtök, a sárgadinnye bővelkedik béta-karotinban. A béta-karotin az A-vitamin előanyaga (a szervezet 6 egységnyi béta-karotinból állít elő 1 egység A-vitamint), fokozza a melanin pigmentek termelődését, és önmagában is barnítja a bőrt.

Likopin

A paradicsom festékanyaga is a karotinoid festékanyagok közé tartozik, vagyis képes arra, hogy a bőr árnyalatát barnábbra „fesse.” Sőt, ennél is többet tud! Ez a tápanyag erős antioxidáns, így a bőrvédelemből is kiveszi a részét!

Lutein

A lutein egy sárgás színű karotinoid, ami nemcsak a bőr színét élénkíti, de egy másik antioxidánssal, a zexantinnal együtt a szemek védelmében is részt vesz. Sok lutein van a spenótban és a káposztafélékben.

Tirozin

Ez az aminosav a bőr barnulásáért felelős melanin termelését serkenti. A test is képes arra, hogy előállítsa, de ha ki akarjuk élvezni a barnaságot fokozó hatását, akkor jól tesszük, ha étkezéssel is viszünk be plusz tirozint, ami leginkább az állatai eredetű élelmiszerekben pl. csirkehús, pulykahús, de a mandulában, mogyoróban is megtalálható.

Réz

A réz barnulást elősegítő tápanyagként szükséges a pigmentgyártáshoz, azaz a szép bőrszínhez. Antioxidánsként védi a bőrt a káros hatásoktól. 

Plusz még:

 EGCG zöld tea kivonat!

Antioxidánsként javítja a bőr textúráját, védi a bőrsejteket, miközben serkenti a melanin termelést. 

Egy szó mint száz, most szedem a napi egy Solar Vitaminkomplexet a Natur Tanyától. Bioboltokban is kapható és persze online is rendelheted. 

Jó érzés számomra, hogy természetes anyagokat juttatok be reggelente a szervezetembe és belülről szépítem a bőrömet, ami már néhány nap után láthatóan nem volt olyan fakó, mint előtte. Én már szebb színnel, színben várom az igazi tavaszt és nyarat! Válaszd a barna színt. Ja és itt rendelheted a Natur Tanya Solar Vitaminkomplexét, ami nem mellesleg glutén és  laktózmentes is és vegán, ha többet szeretnétek tudni róla akkor IDE kattintsatok. Akkor tényleg szép napot! 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr7418324561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása