Nesze!szer

Nem a napozás segít a pattanásos bőrön!

2024. június 15.

 

mood_1.jpg

 

Az egyik kedvenc mániám a tévhitek eloszlatása. Mert nem kevés urbánus legenda él a kozmetikumok és a szépségápolás területén sem. Sajnos még ma is tartja magát az a ök... ejtsd: tévhit, hogy a pattanásos bőr számára áldásos a napozás. Valójában azonban a nap hatására a bőr felső rétege elkezd kiszáradni és megvastagodni, ami fokozza a faggyúmirigyek olajtermelését. Szerencsére a tudatos bőrápolás ma már egyre több ember számára a napi rutin része, és a problémás bőrrel rendelkezőknek kiemelten fontos az arcbőr felkészítése a nyári napokra. Az Eucerin DermoPure termékcsaládja nemcsak segít a pattanásos bőr tisztításában, de a szérum thiamidol hatóanyagának köszönhetően az aknéból visszamaradó pigmentfoltokat is eltüntetheti. (Imádom ezt a hatóanyagot, nekem sokat segít időről-időre a barna foltocskáim eltűntetésében!) Fényvédő faktort tartalmazó termékével pedig kifejezetten a problémás arcbőr számára biztosít védelmet a napsugarak káros hatásaitól.

 

A poszt-inflammatorikus hiperpigmentáció (PIH) az egyik típusa a bőr túlzott elszíneződésének, mely leggyakrabban akkor jelentkezik, amikor a bőr egy gyulladásos állapot után regenerálódik. Általában az arc vagy a test UV-sugárzásnak kitett területein fordul elő. A PIH fő okozója a melanin fokozott termelése. Ez a pigment határozza meg a bőr színét, és kifejezetten érzékeny a gyulladásos folyamatokra. A melanintermelő sejtek, azaz a melanociták, túlzott mennyiségben termelnek melanoszómákat (pigmentszemcséket), melyek sötétítik vagy elszínezik a korábban gyulladt bőrfelületet. Így a gyógyult pattanások helyén elszíneződött terület maradhat, amit akné utáni foltoknak nevezünk.

Egy átgondolt arcápolási rutinnal sokat tehetünk annak érdekében, hogy az arcbőrünk tiszta legyen, eltűnjenek róla a zavaró foltok, és a nap káros sugárzásától is védett legyen.És a rutin nem azt jelenti hogy hatszáz terméket kell magadra rétegeznii esténként! 

 

Arctisztítás reggel és este

A szappan- és illatanyagmentes Eucerin DermoPure Mélytisztító arclemosó zselé egy olyan nem-mitesszerképző, mindennapos használatra szánt arclemosó, melyet a pattanásképződésre és aknéra hajlamos bőr számára fejlesztettek ki. Gyengéden tisztít, mégis hatékonyan eltávolítja a szennyeződéseket, 6%-os amphotensid hatóanyagtartalmának köszönhetően pedig a sminket és a fölösleges faggyút is. Antibakteriális tulajdonságai révén a zselé megszabadítja a bőrt a baktériumoktól és meggátolja további szaporodásukat.

 

Ápolás reggel és este

A szabadalmaztatott thiamidol hatóanyagot tartalmazó Eucerin DermoPure hármas hatású szérum hatékonyan szembeszáll a pattanásokkal és az akne utáni foltokkal, valamint megelőzheti újbóli kialakulásukat. Emellett a hozzáadott szalicilsav segít csökkenti a pattanásokat a licochalcone A (édesgyökér kivonat) pedig megnyugtathatja az irritált bőrt. A Szébum Szabályozó Technológiának köszönhetően az arcbőr hosszú ideig matt marad.

 

Fényvédelem nappalra

legjobb eredmény elérése érdekében érdemes kiegészíteni a nappali rutint az Eucerin DermoPure Protektív fluid FF30 termékkel, mely 30-as fényvédő faktorral, UVA-, UVB-szűrőkkel védi a bőrt a napfény által okozott pigmentfoltok ellen és megelőzheti újbóli kialakulásukat.

Szóval kéretik odafigyelni az aknés bőrre is, és nem a naptól várni a csodás bőr kialakulását. Vigyázzatok magatokra! 

 

mood_4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr1018428153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása