Amikor az ember áttér a glutén- avagy tejmentes étkezésre, netán amellett dönt hogy vegán lesz: nincs könnyű dolga. Ma már szélesebb a választék itthon, de saját példámból tudom, olykor retteneteket kapunk a tányérra. Egyszer egy nagyon budai, nagyon menő cukrászdában vettem olyan gm sütit, amikor nagyon éhes voltam, hogy én, akinek az éhség egy rém és dúvaddá változok, na, még én is kidobtam a kukába ezt.
Szerencsére mentesen az ember nincs egyedül, hamar sorstársakra talál és ez jó, mert lehet tapasztalatot cserélni és tippeket adni egymásnak. Brigi barátnőm, aki két leánygyermek anyukája, nagyon mással foglalkozott még néhány éve. Aztán egészségügyi okokból neki és a lányoknak is át kellett állniuk a másfajta étkezésre. Brigi pedig elég vagány és következetes ahhoz, némi makacssággal párosulva, hogy hamar rájött, ha igazán jó macaront szeretne enni, ami a töltelékében is gm és tm tutira, akkor azt neki magának kell megcsinálnia. Utána pedig jött az újabb és újabb ötlet, míg el nem ment egy cukrász iskolába kitanulni a mesterséget. Igaz, mivel a hazai ipar tanulás-tanítás szektor még nincs felkészülve arra, hogy lesznek, akik mentesen szeretnének alkotni a vizsga után, ő kénytelen volt kesztyűben és maszkban végigvinni a folyamatokat. De mindent szuperül megtanult és további és további fejlesztésekbe kezdett. Olyannyira, hogy már macaron tortákat is rendelnek tőle és teljesen mentesen varázsol gyönyörű francia desszerteket. Rendelhetsz tőle akár vegán sütit, vagy akár cukormenteset is, szóval nemcsak a gluténmentesen étkezők kaphatnak a csodáiból, de akár az ir-esek is. Oviba, suliba, vagy akár karácsonyi rendezvényre is készít tortát, csak keresd meg őt ITT. A csokis sütijeit nagyon ajánlom, az őszi ihletésű almás-fahéjas csodáját is és hát a macaront minden mennyiségben. Na jó, a mangós mousse süti is isteni.. a vegán tiramiusut említettem már? És a browniet? Csodákat alkot, tényleg kóstoljátok meg!