Nesze!szer

Babuci brunch a Városmajorban: fenséges fogások!

2023. június 15.

 

 

babutzi_kave.jpg

 

Baráti találkozót megbeszélni nem olyan egyszerű, főleg, ha az a terv, hogy egy jót is egyetek és mindenki aznapi dolgához közel is legyen a célpont. Néhány hónapja jártam a Városmajorban egy rendezvényen, ahol nem a reggeli volt a fő hangsúly, de azért már éreztem, ez a hely nagyon tud valamit.

Így egy jó kis barátnős-dumálós randit a Babutziba beszéltem meg. Nyilván itthon már megnéztem a honlapjukat, hogy mindenkinek legyen minden, amit szeret. Sokszor probléma ugye, hogy én gluténmentesen étkezem, de a mentes éttermek nem igazán jelentenek élményt a másik félnek, mert nem igazán van alternatíva. (Persze, írtam már jó helyekről nektek!). A Babutzinál a honlapon szuper jó hogy látod, van granola, turmix és mindenféle tojásos ételek is. Már nagyon vártam, hogy menjünk. A hely maga tágas, impozáns és trendi. Szabadban is lehet ülni, de én bentre gondoltam inkább, mert még hűvös volt a szél délelőtt. Nem tudtam, mit szeretnék enni, de az étlapot megtekintve a mindent is jelleggel éreztem azonosulást. Az étlap nagyon menő, konkrétan qr kóddal tudod beolvasni. 

babutzi_en_2.jpg

 

A bögre, amiben a kávé érkezik, annyira szép, hogy én már ettől boldog lettem volna, de aztán az ételek tovább fokozták a boldogsági szintemet. Egg(s) Royale volt a választásunk, kedvencemmel, füstölt lazaccal és bőségesen hollandi szósszal. Gluténmentes kenyéren jött még a brie is, chilis-mézes fügével és chutney-val. Barátnőm a sós karamellás túrógombócra szavazott, de mindenbe is át- és beleettünk, mert megérdemelte mind. Vannak sima péksütijeik is, persze, a jóféléből, ha épp azt fogyasztanál, vagy beugranál elvitelre egy kávéra... vagy kettőre, mert mindenféle növényi tejük is van, ami nekem megint öröm. Ráadásul szépet is tudnak variálni belőle, szóval a szemet is eteti.

Azt kell mondjam, az adagok akkorák, hogy egy darabig nem leszel éhes utána. A kiszolgálás pedig laza, kellően felkészült és nem túl okoskodó. Megbeszéléshez, barátnős reggelihez, kettesben finom étkezéshez, de akár ebédre is ajánlom a Babutzit, babusgassátok az ízlelőbimbóitokat a Városmajor utcában! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr6818146086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása