Nesze!szer

SNI: és hová menjen iskolába, ha már papírja is van?

Ahol a speciális a normális - online hétvége!

2023. április 04.

 

 

 

sni_suli.jpg

Az SNI nem egy szitokszó. Mégis sokszor ezeket a gyerekeket elkönyvelik butábbnak, rossznak, kezelhetetlennek, neveletlennek… Többek között ezért is született meg ez a hétvége. A változásért! Én mondjuk eléggé gondolok erről valamit, sokszor a spirituálisan nyitottabb, fejlettebb gyerekek kapnak ilyen papírt. Bár az igaz, hogy a környezetüknek nem mindig a legkönnyebb. Ezért is segítség most ez a szuper SNI hétvége! Ez egy kétnapos, ingyenes konferencia sajátos nevelési igényű gyerekek szüleinek és persze mindenkinek, akit érdekel a téma vagy szólítva érzi magát. 

 

 

Április 15-16-án, két napon keresztül csak olyan iskolákat és szakembereket láthatunk és hallhatunk, akik tudják, hogy milyen különlegesek ezek a speciális gyerekek. Egészen elképesztő mennyiségű tudásanyaggal készültek, a konferencia háziasszonya pedig Ábel Anita lesz! 

Én azt látom, hogy a szülők az első sokk után nem tudják hova forduljanak, vagy kihez menjenek segítségért. Egyáltalán, egy ilyen helyzetben mit tudnak tenni? Nyilván van egy képünk arról, hogy milyen a “normális”, de szerintem 2023-ban már nem tudjuk ezt a szót senkire se ráhúzni, mert minden ember más és más, ahogy minden gyermek is más.” - vallja a színésznő,  műsorvezető.

➤ A hétvége során bemutatkoznak olyan iskolák, ahol a tanulás sajátos nevelési igényekre szabott, olyan alternatív csoportok és kezdeményezések, ahol elhivatottan foglalkoznak speciális gyerekekkel. 

➤ Emellett valódi, segítő előadásokat prezentálnak kiváló szakemberek az ország minden tájáról: klinikai és pedagógiai szakpszichológusok, fejlesztők, gyógypedagógusok, terapeuták, akik egészen különleges munkát végeznek és a speciális bánásmódot igénylő gyermekekkel haladnak hatékonyan, lépésről lépésre. A teljes lineup az snisuli.hu oldalon olvasható!

“Ez itt tömény SNI-téma nagy dózisban, nem egy divatmagazin. ADHD, autizmus, viselkedési nehézségek, diszlexia, szenzorosság… nálunk ez van a címlapon. Az iskolaválasztó ingyenes kétnapos esemény után az SNI suli digitális újságként működik, amely atipikus gyereket nevelő szülőknek szól. Mint az SNI témák netflixe, a fejlesztő módszerek és terápiák disney+-a! - meséli Zelend Niki, alapító-főszerkesztő, érintett szülő, aki maga is folyamatosan kutatja azokat a módszereket és lehetőségeket, amellyel a saját életüket könnyebbé tehetik. 

Nekem is van SNI-s gyerekem, aki ADHD-s és aspergeres. Ezt az állapotot én is folyamatosan tanulom. Keresem azokat a lehetőségeket, amelyek segítenek nekem a még jobb megértésben és keresem azok társaságát is, akiknek a speciális normális. Ahol nincs ítélkezés, sztereotipizálás, kirekesztés, hibáztatás, félelem….  Hiszek az elfogadásban, a támogatás általi fejlődésben. Abban, hogy minden gyermek ugyanolyan fontos, akár tipikus, akár atipikus.” 



 

A konferencia neked szól, ha: 

 

  • nehezen alkalmazkodik a gyermeked
  • megviseli egy új helyzet vagy akár csak egy apró változás
  • nehezen barátkozik
  • nem tudja a dühét kezelni 
  • megtanítanád, hogyan tudja az érzelmeit szabályozni és az impulzivitását kezelni
  • azt mondták, hogy iskolaérett, de kétségeid vannak
  • ha diszlexia veszélyeztetett
  • ha ADHD-s, auti vagy “disz”-es
  • ha bármi miatt különös figyelemet, bánásmódot igényel
  • vagy éppen különlegesen tehetséges
  • te pedig tanulnál szülősegítő technikákat és jólesne neked is egy kis pszichológusi megsegítés…

 

A hétvégére regisztrálni is tudtok ITT .

(Az SNI Iskolaválasztó létrejöttében a Profilii Alapítvány nyújt támogatást).

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr4918093698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása