Nesze!szer

Kis gyerekek Nagy érzésekkel - Viselkedés Konferencia!

2023. november 07.

 

 

lerakod_a_hajad_viselkedes_konf.jpg

 

 

Balatoni József alias Jocó bácsi és gyerekkori “szerelme”: Ábel Anita kendőzetlen beszélgetése indítja november 11-én az ingyenes, egész napos Viselkedés Konferenciát! Az online csúcstalálkozón 18 kiváló szakember fog kihívást jelentő viselkedésekben segítséget nyújtani a szülőknek és a szakembereknek. 

 

Már reggel kiborulsz? - kérdezném halkan másoktól, én ma már hétkor leraktam a hajamat, hogy finoman fogalmazzak. 

Úgy érzed, hogy rátaposott a gyerek az utolsó idegszáladra? Állandóan hívnak az oviból vagy az iskolából és nem tudod, hogy mit tegyél a rád zúduló panaszáradattal? Nehezen, de bevallod, hogy néha megőrülsz az ADHD-s gyerekedtől?  Ha minden napod aggodalommal telik, úgy érzed, hogy tojáshéjon táncolsz és azon vagy, hogy túléld az összeomlást... (meg a sok beszólást, rosszalló pillantást és a családtagok kedves megjegyzéseit)
Nem vagy egyedül! Nem kell szégyellned magad a gyerek viselkedése miatt! Kapcsolódjunk össze és oldjuk a feszültséget!

Életkori sajátosság vagy idegrendszeri eltérés?
A viselkedés mindig csak a jéghegy csúcsa! A mélyben, a gyermeki viselkedés hátterében sokszor valami egészen másról van szó, mint ami a felszínen látványosan látszik. A Viselkedés Konferencia szakemberei: szakpszichológusok, nevelési tanácsadók, gyógypedagógusok, gyermekneurológus, konduktor - sorra veszik
kisgyerekkortól egészen kamaszkorig a főbb elakadásokat, kihívásokat, megbújó stresszfaktorokat és eltérő fejlődésmenetet. Az SNI Suli által szervezett ingyenes csúcstalálkozó üzenete, hogy nem a gyerek
viselkedését kell megváltoztatni, hanem a környezetét és a szemléletet! Zelend Niki, az SNI Suli alapítója és érintett szülő (gyereke ADHD-s/aspergeres) úgy fogalmaz, hogy megtanult már mosolyogni a fejcsóváló emberekre. “Nem kell szégyellnünk magunkat, azért mert a gyerekünknek nincs kapacitása jól viselkedni! Ez egy elvárás a többségi társadalom felől, de hagyjuk már a szégyenalapú tekintélyelvűséget! Én a kommunikációban hiszek. Abból jön a tudás. Tudásból megértés. Megértésből támogatás.
Éppen ezért a támogatásért jött létre az SNI Suli is, amely egy országosan egyedülálló online videotár szülők és szakemberek részére. A november 11-i nagyszabású konferencián több szekcióban is segítséget kapnak a szülők.

Kisgyermekesek a szeparációs szorongásról, a korai fejlesztésről, a visszamaradt csecsemőkori reflexekről, a következetes határállításról kapnak útmutatást. Ovis gyerekek szüleit a hiszti- és dühkezelésben, önállóság fejlesztésében és szorongás, félénkség, szelektív mutizmus esetében segítik a szakemberek. Iskolás gyerekek esetén pedig egészen megrázó előadás lesz az online bullying-ról, vagyis az internetes bántalmazásról, az iskolaválasztásról SNI-s kihívással, a szenzorosságról, az ADHD vadonatúj fejlesztési lehetőségeiről és az autista gyerekek esetén megvalósulható viselkedésmenedzsmentről.

Minden gyerek baromi jó! De dolgozni kell velük!” - mondja Jocó bácsi, aki arról is őszintén fog beszélni, hogy miért nem működik a gyerekeknél a tekintélyelvűség, bár sajnos tudomása szerint ma is alkalmazzák a “pecsétgyűrűs suhintást”. Elmondja véleményét az integrációról és arról is, hogy valójában milyen is lenne a jó
iskolarendszer! 

A konferencián nagyon sok szakember ad elő, igen fontos témákban. Regisztrálj ITT!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr118253019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása