Nesze!szer

Tavaszi ÖN-kép(ző)

2023. március 29.

 

 

tavasz_csaj_fekvo.jpg

 

Végre tavasz! Annyira vártam! Imádom az illatát, a színeit, a zsongást, ami ilyenkor szinte megállíthatatlan energiával tör elő mindenkiből… Kérdés csak az, hogy milyen minőségben…
Van, aki kitörő örömmel, tele energiával, startra készen fogadja mind ezt, és van, aki fáradtan, szorongva, aggodalmakkal, urambocsá kifogásokkal. Ki-ki magára ismerhet, a cikk olvasása közben. Immár közel 30 éve tartok személyi edzéseket, és biztosan mondhatom, hogy a fogyókúra „kampány” sosem fog kimenni a divatból, és persze a legtöbb ember szeretne gyorsan, könnyedén, szinte már azonnal eredményt látni. Sajnos, ez azért nem így működi.  Ami több hónap, netán több év alatt felkúszott, az bizony nem fog egyik napról a másikra eltűnni, főként mellékhatások nélkül biztosan nem. Ezek a próbálkozások többnyire tiszavirág életűek.
Gondoljunk csak arra, hogy annak a mókushájnak meg volt az alapja, hiszen mindig úgy kezdődik…1-2 kg-ocska…amire mindenki azt mondja, hogy az még jól is áll…hátra dőlünk, majd kettőt pislogunk, és már nehezen kúszik fel a nadrág…
Nevezhetjük sunyi kis bitangnak, de igazából mindenki saját magának köszönheti a plusz kilókat…és itt nem azokról beszélek, akik valamilyen betegség miatt jártak így, hanem a hozzám hasonló hölgyekről és urakról, akik
mondjuk épp most nyúlnak a kis pocihoz, hogy hááááát igen…le kellene adni…DE… Nah itt van a kutya elásva…kifogások garmadát állítjuk hadba…a család, a gyerek, a pasim, a csajom, az idő (ez a legnyomósabb érv ) …és még sorolhatnám napestig. Tegnap hallgattam egy műsort, és abban hallottam egy nagyon bölcs mondatot, miszerint a kifogások szó szerint kifogják a szelet a vitorlánkból …hm…elgondolkodtató ugye?
Bármilyen átalakuláshoz elsősorban az kell, hogy elkezdjük! Kis, ámde határozott lépésekkel, még akkor is, ha félénken, önbizalomhiánnyal indulunk.

Az út a miénk, és mindenkinek más, de csak türelemmel és kitartással érjük el a célunkat! Az El Camino- t is sokan teljesítették, és fogják is még, de csak lépésről lépésre érhetik el a célt, és az út során sokat tanulnak Önmagukról.

Minden út Önmagunkról szól, hol rövidebb, hol hosszabb, de élvezni kell minden percét, hiszen alapvetően ez a cél. Egy életmód váltásnál első sorban magunkkal szemben lehetnek elvárásaink…mégpedig az, hogy kitartunk, hogy nem játszmázunk, megteszünk minden tőlünk telhetőt koplalás, önsanyargatás nélkül. Ennyi. A többi már csak mellékhatás. Energikusabbak leszünk, többet mosolygunk, nyitottabbak leszünk a Világra, és a hab a tortán, hogy egyszer csak megkérdezik : „ Mit csinálsz, hogy ilyen jó formában vagy?” Ugye, hogy megéri?

Sólyom Enikő - Személyi edző, sportrehabilitációs tréner,, thai masszőr

 

fb_img_1630839731487.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr718082818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása