Nesze!szer

Macikám a málnással: díjnyertes finomságok a konyhánkban!

2022. november 07.

 

 

 

20221030_100421.jpg

 

A gyerekeknek minap a suliban tematikus napjuk volt. Mindenkinek be kellett vinnie egy-egy gyümölcsöt és zöldséget. Arról tanultak és elmondták, hogy milyen fontos a szervezetnek. Persze, nem mindig lehet ősszel beszerezni azt, amit a legjobban szeretünk, de mi azért igyekszünk a hidegebb időben is csemegézni belőle. Nekem a málna a nagy kedvencem, imádom a szezonját, kicsit függő is vagyok tőle. Gyermekem is osztozik ebben az imádatban. Sok szörpöt, lekvárt kipróbáltunk már, egy időben rá is álltam a hazai gyártásra, de idén pont a szezonjában voltunk valamivel irtózatosan elfoglalva, így külsős segítséget vettem igénybe. Tehát beszereztük, de persze előtte alaposan feltérképeztük a terepet. 

 

20221030_101041.jpg

 

A Mayer termékeinek régóta rajongói vagyunk, Halloween magasságában táraztam be tőlük a málnájukból két dolgot. Ezt szeretném most ajánlani nektek, mert eléggé bejött mindkettő, persze, azóta már tudom, másnak is...D

Az egyik a szörp volt, a másik a lekvár. Annnyira, de annyira finomak, hogy valami iszonyat nagy erővel kell rendelkezzem, hogy ne kanalazzam be mindent és jusson a rizskochra vagy Rozinak a kenyérre is, amiből csak a kenyeret nem eszi meg, de a lekvárt persze igen. Mondjuk nem is baj, mert prémium alapanyagokból készült és már azt is tudom némi guglizás után, hogy a 2022-es Kézműves Kiválóságok díjat szörp és lekvár kategóriában a Mayer Szörp manufaktúra málnás termékei nyerték: Magyarország Szörpje címet kapta a Mayer Málnaszörp és Magyarország Lekvárja lett a Mayer Málnalekvár.

Mondjuk nálunk biztosan nyertek, átmentek a szigorú zsűrizésen, mert a finnyás gyereknél keményebb ítész bizottság nincsen, az tuti. Napi egy adag szörpit engedélyezek a csemetének, mert kb 3 nap alatt fogyna el az egész, így nekem is résen kell lennem. A lekvárra meg én járok rá, nekem az íze mellett az is fontos, hogy semmiféle mesterséges cucc nincs benne, vagy színezék, így olyan, mint ha egy nagy tál málnát falnék. Mondjuk, az is menő, hogy Mayerék is úgy vannak, mint több barátom is, ha nem talált valamit, akkor csinált... és ők így kezdték el a szörpök gyártását, mert saját éttermükbe nem találtak megfelelőeket. Hát köszönet érte, hogy belekezdtek ebbe, mert bennünket nagy fogyasztóvá tettek kis macimmal minket. Finom és kész, kóstoljátok meg, adjatok magatoknak igazi alapanyagokat tartalmazó "édességeket"! 

 

20221030_100618.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr817972316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása