Nesze!szer

Unicum újdonság: nem az a kapkodós ital a trezorból

2024. október 16.

 

 

unicum_trezor_xo_termekfoto.jpg

 

Hol volt, hol nem volt. Az Unicum és a Zwack család története az egyik legemblematikusabb magyar sztori, az egészen biztos. Mindenféle akadályokon át küzdve magukat védték, óvták a receptet és maradt meg nekünk a háború, a testvérviszály és a szocializmus ellenére is ez a keserédes ital. A Zwack Unicum több mint 230 éves történetének újabb fontos állomásához érkezett: megalkotta az Unicum Trezor XO-t, egy limitált kiadású, exkluzív gyógynövénylikőrt, amellyel egyúttal az első magyar italmárkaként belép a luxus szegmensbe, ahol a hagyomány és az innováció találkozik a luxus életérzéssel.

 Különleges dizájn és exkluzív luxusélmény minden cseppben

 

Az Unicum Trezor XO a legendás Unicum gyógynövénylikőr-család új, tíz éven át tölgyfa- majd hónapokig francia borpárlatos hordóban érlelt tagja. Erre utal az XO, a cognac-gyártásban elterjedt „Extra Old” jelzés, amely évtizedes folyamatot hivatott megjeleníteni, amely eljárásnak köszönhetően nyer különleges karaktert. Illatában a vanílián és a trópusi fűszereken túl megjelennek a hordós, fás jegyek is, ízében a több mint 40 féle gyógynövény komplex, fűszeres zamata mellett az érett, tölgyfás, csokoládés jegyek dominálnak.

 

 

Az ital exkluzivitását az évjáratonként sorszámozott palackok is jelzik.  Mindegyik évjárat saját karakterrel rendelkezik, hiszen nincsen két egyforma szüret, az időjárás meghatározza és befolyásolja az adott évben szedett gyógynövények ízvilágát. Limitált mennyiségben érhető el, ebből adódóan az Unicum Trezor XO igazi kincsként vonzhatja az előkelő italok gyűjtőit.

 

A hagyomány teremtő ereje, a családi kötelék és az innováció

 Az Unicum Trezor XO olyan újdonság és mérföldkő a márka életében, amely a Zwack-örökségre épít. Ez az elegáns italkülönlegesség ugyanis egyben szeretetteli tiszteletadás is Zwack Péter emléke előtt, így a múlt és a jelen, a hagyomány és az innováció generációkon átívelő értékei ezúttal még mélyebb tartalommal, még több szívvel gazdagodnak. A tisztelet, hagyomány és szakmai örökség valamennyi esszenciája életre kel ebben az italkülönlegességben, amelynek gondolata Zwack Péter emlékére született meg és először egy évvel halála után került hordóba, az emlékezés egy gesztusaként.

 Az Unicum Trezor XO a Soroksári úti pincék egyik legféltettebb területén, a Trezor-ágban található, ahová, akár egy szentélybe, kizárólag a Zwack család tagjai léphetnek be. Az Unicum Trezor gyártásához szükséges első tétel Unicumot 2013-ban tették félre. A cég életében ez az eddigi leghosszabb termékfejlesztés, amelyet titokban tartottak, 10 évig nem osztottak meg senkivel. Na, én meg tegnap jártam ott, de előtte megkóstoltam az italt, mellé pedig Sárközi Ákos alkotott valami csodálatosat. A kacsamáj vett le a lábamról teljesen, úgy, hogy az unicumban meglévő kávésság is megjelent az ételben. Minden áldott nap enném persze. Szóval visszatérve, Sándor levitt a Trezorba és megmutatta a kincseket. Hát, ez egy igazán unicum Unicum lett, azt kell mondjam. Jéggel ajánlom fogyasztani! 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr2518706080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása