Nesze!szer

Itt az ősz, jönnek az új csokik! Nálam díjnyertesek!

2022. szeptember 12.

 

sok_chocome.jpg

 

 

A chocoMe sosem pihen, ezt már megtanultam. Mindig kitalálnak valami újat, vagyis Gábor, aki a tulajdonos. Ráadásul, valahogy az újdonságai mindig igen szép díjakat hoznak el a Great Taste Awards versenyről. Most az őszi újdonságaikról mesélnék nektek.

A magyar manufaktúra ezúttal 3 új termékkel jelentkezik, ezek közül az egyik a még csak a közelmúltban felfedezett alapanyagból készült, emellett 2, hozzáadott cukrot nem  tartalmazó finomság is hódító útra indul - tehát akár az alakjukra vagy egyéb probléma miatt az édessel vigyáznia kell. 
A Falatnyi (Petit család) étcsokoládé lapocskák kakaó gyümölcshús juice töltelékkel, innovatívcsokoládéként és ízbombaként egyaránt magával ragadó desszertkülönlegesség. Egy svájci-ghánai vállalkozás nemrég megoldást talált arra a problémára, hogy a kakaógyümölcs magját körülölelő, különlegesen finom, nedves gyümölcshús hogyan ne vesszen kárba magas víztartalma és a trópusi körülmények következtében. A farmokon napenergiával működő mobil üzemegységeket hoztak létre, melyek a kakaótermés szüretelése után azonnal kipréselik a gyümölcshús levét, majd három órán belül eljuttatják a pasztörizáló üzembe. Így megmaradnak mindazok a különleges aromák és értékes anyagok (pl. vitaminok), amelyeket a gyümölcshús rejt (tehát magunknak is sokkal könnyebben magyarázzuk meg, hogy mennyire egészséges a nassolásunk!). Hatalmas értéket jelent, hogy ezzel a lépéssel plusz jövedelemforráshoz lehetett juttatni az ültetvényen dolgozókat, és élelmiszert előállítani olyasmiből, ami korábban kidobásra került. Ráadásul a kakaó gyümölcshús juice egészen különleges aromaprofillal rendelkezik: természetesen édes, háromféle cukrot tartalmaz, ugyanakkor fanyar ízjegyeket is hordoz. Egyáltalán nem csokoládé jellegű az ízvilága, inkább erőteljesen savas, gyümölcsös jegyekkel bír, egyszerre keverednek benne a licsire, passionfruitra, ribizlire és aszalt gyümölcsökre emlékeztető aromák, míg édessége a mézre emlékeztet.  Ez a mennyei összetevő találkozik a finoman roppanó francia étcsokoládéval a chocoMe újdonságában.


A hozzáadott cukrot nem tartalmazó finomságokra voksoló édesszájúaknak sem kell kompromisszumot kötniük -ami azért jó hír. A chocoMe ugyanis cukor nélkül is képes az édes kísértésekre, ezt bizonyítja új drazsétermékével, hétköznapi nevén csokis drazséjával. Az Étcsokoládé drazsé szicíliai mandulával, hozzáadott cukor nélkül termék íze egzotikus profilt tár fel, domináns kakaós jegyekkel, enyhe savassággal és kiegyensúlyozott édességgel, amely elbűvöli az ízlelőbimbókat - ennek a csokoládévarázslatnak az ölelésében válik még csábítóbbá a gasztronómiában egyébként is valódi fogalomként  emlegetett szicíliai Tuono típusú mandula.

A hozzáadott cukrot nem tartalmazó étcsokoládé lapocskák liofilizált málnával szintén rabul ejtik a mentes vagy akár a hagyományos élvezeteket előnyben részesítő csokoládéőrülteket is. A csokoládé íze ezúttal is egzotikus ízprofillal és domináns kakaós jegyekkel rendelkezik, e mellé társul a liofilizált málna kifinomult savassága és zamata. Vigyázat, gyerekeknek nem javaslom, nekik azért ez nem túl édes. 

A Petit 9 termékcsalád tagjai ezúttal a Falatnyi étcsokoládé lapocskák karamell és yuzu töltelékkel variációval bővül. A karamell tölteléket a Japánban rendkívül népszerű citrusféle, a yuzu (japáncitrom) levével ízesítjük. Ennek köszönhetően a citrusfélékre hasonlító, de igazából semmihez sem fogható kellemesen pikáns, savanykás ízű karamellás töltelék teszi a chocoMe csokoládé lapokat még ínycsiklandóbbá. Én imádom, de eleve citrus fanatikus vagyok, szóval ajánlom kóstolásra, nagyon!

 

 

Egyetek jó csokit, az csak jót ad az embernek! 


narancsos_chocome.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr4517926303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása