Minap számoltam be nektek róla, hogy a gyermekes szarvasgombás lángost kóstolt a SVÉT-en. Én mondjuk rajongója vagyok ennek a különlegességnek, készülök is egyszer egy szarvasgombászó túrára, talán egyszer majd oda is érek. De a chocoMe most elérhető közelségbe hozta számomra ezt a gombát, különleges, prémium alapanyagokkal és okosan használt különleges fűszerekkel. Ráadészk ebben a Raffinée-ben két egészen különleges alapanyag találkozik. A blansírozott valenciai mandula ugyanis – tökéletesen roppanós állaga és karakteres íze miatt – az egyik legértékesebb fajtája a manduláknak. Erre a pörkölt mandulára kerül fel a szarvasgomba és Valrhona legújabb tejcsokoládéjával drazsírozzák - hogy ezzel a szakkifejezéssel éljek.
No és jön a másik kedvenc alapanyagom, a pisztácia. Ebből egész nyáron fogyasztottam a fagyikat, a Zelenákból pedig a desszertett szoktam, de most Mészáros Gábor is alkotott valami igazán különlegeset. chocoMe CARRÉ – Pisztácia gianduja Szicília szigetéről származó pörkölt, 100%-os pisztáciamasszából és madagaszkári kakaóbabokból készült 64%-os étcsokoládé találkozása. Az 50 fokra felmelegített pisztácia pasztát és az étcsokoládé masszát alaposan összekeveik, hogy tökéletes emulziót alkossanak. Ezt követően temperálják, és öntőformába töltjük: megalkotva a pisztácia gianduját.
A Valrhona Manjari étcsokoládéja kizárólag egy ritka, madagaszkári kakaóbabból készül, amelynek friss, savanyú, erős illatú, piros gyümölcsös ízjegyei vannak. Ez az étcsokoládé magában is egy igazi utazás – Madagaszkárra, azaz más néven az „illatos szigetre” –, ahol ezek a csodálatos kakaófák, ízletes gyümölcsök és csodálatos fűszerek teremnek. Én pedig csak lehunyom a szememet és még nem tudom, hogy Madagaszkárra, vagy Szicíliába képzelem magam, ahol ez a pisztácia terem, ami némileg édesebb, mint a többi, ismert fajta. Egy biztos, ez az ősz megint különlegesen finom a chocoMe-nál!