Nesze!szer

Bőrszépítő szaunázás - és a lelkednek is jót tesz

2022. április 05.

 

 

 

szauna_kep.jpg

 

A hétvégéken most már csurig megtelnek a wellness szállók és most is egyre többen megyünk  uszodába hétköznapokon is. Van, aki a tempózást kedveli és van, aki a szaunákat használja ki. Nem csoda, hisz nemcsak ellazít a szaunázás, de méregtelenít is és az immunrendszerre is igen jó hatással van. De hogyan szaunázzunk jól és úgy, hogy minél jobbat tegyünk magunknak? Ebben is segítünk a HerbaTherapy szakértői által.

Miért is jó a szaunázás?

Immunrendszer erősítő tevékenység
Igen hatékony méregtelenítési folyamat
Stresszoldó
Szépíti a bőrt
Élénkíti a nyirokrendszer működését
Edzi az izomrendszer rugalmasságát
Növeli a fizikai állóképességet
Csodás kikapcsolódás

Miért jó, ha illóolajakat használunk a szaunázásnál?
A terápiás minőségű, szakértők által felügyelt illóolajok hozzájárulnak a szaunázás egészségmegőrző és vitalizáló hatásához. De azért tudjuk, hogy egy finom illat az ember lelkével is csodát tesz. Egy-egy aromás felöntés ezen illóolajokkal a szaunában, – a kitágult nyálkahártyán és bőrpórusokon keresztül – pillanatok alatt beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusait, lecsendesíti az idegrendszert és biztosítja a teljes testi – lelki feltöltődést.
Érdemes citrusos illatokkal kezdeni a szaunázást, legyen az például egy citrom, édesnarancs vagy esetleg a nagy kedvenc a mandarin és a kubeba. Mindegyik fantasztikusan kellemes, befogadható illat mindenki számára, nem fog csalódást okozni, sőt. Ha a levendula szerelmese vagy, próbáld ki a Lavandula angustifolia illóolaját, ami
tökéletesen visszaadja a virágzó levendulamezők illatélményét a szauna kabinban. (De jó lenne most ott lenni!)
Amennyiben pedig rutinos szaunázó vagy és szeretnél kísérletezni, próbáld ki az eukaliptusz (Eucalyptus Radiata), az erdei fenyő (Pinus Sylvestris) és a keserűnarancs (Citrus Aurantium Ze.) illóolaját.

Hogyan vessük be az illóolajakat?
A szaunakanál vizébe cseppents 4-5 csepp illóolajat, és azt óvatosan öntsd rá a szaunakövekre. Néhány másodperc múlva megjelenik a csodás aroma a szauna légterében, lélegezd be, és élvezd a mámorító illatot. Már belegondolni is csodálatos, nem?!


Plusz HerbaTherapy bőrszépítő tippek a szaunázáshoz:
Egy kellemes lazító, méregtelenítő szauna szeánsz után érdemes nemcsak az elvesztett folyadék mennyiség pótlására figyelmet szentelni, hanem bőrünket is hidratálni. Igazán kellemes és könnyen felszívódó növényi olaj a frakcionált kókusz, amely azon felül, hogy semleges illattal rendelkezik, gyorsan beissza a bőr és már fel is öltözhetünk.. már ha szeretnénk, de inkább pihenjünk tovább.
Amennyiben szeretnénk teljessé tenni az illat élményt, akkor a test olajba cseppenthetünk 3-4 csepp cédrus illóolajat, amely a nyirokkeringésre van kiváló hatással és méregtelenítő funkciókat is támogat. Ugyanezt a funkciót látja el a citrom illóolaj, amely egy kiváló böjti olaj is egyben: segít megszabadulni a lerakódott salakanyagoktól, és támogatja a megújulást.

 

Ezzel a keverékkel a szaunázást követően dörzsöljük át a testünket, és próbáljunk némi időt szentelni arra, hogy a lelkünk is utol tudjon érni minket ebben a rohanó világban.

 

herbatherapy-atlaszcedrus-illoolaj-cedrus-atlantica_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr4217798371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása