Nesze!szer

TAVASZI 10 + 1 tipp az egészségért és szépségért

2023. április 13.

 

 

legyel_boldog_tavaszra.jpg

 

Ideje visszaszereznünk a legjobb önmagunkat, hoztam is nektek néhány tippet Bolyki Natáliától, aki a fényterápiás kozmetikumok vezető szakértője. Semmi ördöngősség, hidd el! 

1.
Kezdjünk el mozogni a természetben, ezzel sokat teszünk egészségünkért! Legyen az egy 15 perces gyors séta, kis kertészkedés, biciklizés, tollasozás, vagy pár légzőgyakorlat a friss levegőn, nagyban hozzájárul a télen lerakódott salakanyagok kiürítéséhez, míg a friss oxigén, a napsugarak elkezdik feltölteni szervezetünk energiaraktárát. Az Exage oxigénes permete remek választás az arcbőr szempontjából, de most bátran váltsd ki időnként egy kis szabadlevegős oxigénnel!

2.
Igyunk máj- és vesetisztító, immunerősítő gyógyteákat, kombinálva egy kis böjttel. Az étkezések számának ritkítása, kevesebb étel fogyasztása is hozzájárul az intenzívebb méregtelenítéshez. Kerüljük a cukros, fehérlisztes termékeket, együnk kevesebb gabonát vagy húst attól függően, hogy a vegán vagy paleo étkezés áll hozzánk közelebb.

3.
Frissítsük a bőrünket! Használjunk testradírokat, hogy az elhalt szarusejteket alaposabban eltávolítsuk a bőrünkről. A fűtésnek és forró zuhanyoknak köszönhetően valószínűleg szárazabb a bőrünk és megvastagodott. A radírozással jól át is masszírozhatjuk a testünket! 

4.
Vegyünk hideg-meleg zuhanyt. Az erősödő vérkeringés a bőr anyagcseréjére és feszességére is kedvezően hat.

5.
Menjünk el a kozmetikusunkhoz! A bőrünkre biztosan nagyon ráfér egy alapos tisztítás, amit szakember végez. Különösen, ha télen kevesebbszer jutottunk el egy kis ápolásra - és a lelkünknek is jót tesz.

6.
A bőrmegújító savazást, erős peelingek használatát jobb ilyenkor befejezni, különben az arcunk barna foltossá
válhat a napfény hatására. Vessünk be helyettük nagyon finom, napi használatra alkalmas AHA/BHA savakat tartalmazó készítményeket. Kerüljük a sok szalicilsavat és erős glikolsavat.

7.

A nagyon trendi, ám sokszor károkat okozó retinol helyett használjunk inkább bakuchiolt tartalmazó készítményeket. Kevésbé allergén, nyárra lágyabb, biztonságosabb, mint a retinol. Lehetőleg ezt is csak este alkalmazzuk!

8.
Bőrünk ápolására, hidratálására, puhává varázslására válasszunk sima, hidegen préselt növényi olajakat! Néhány cseppet keverjünk el a tenyerünkben egy kis vízzel, és mint egy krémmel, úgy kenjük át vele az arcunkat. Néhány perc után a felesleget töröljük le egy vattakoronggal. A dekoltázs, nyak bőrét nagyon szépen kisimítja reggelre. Minden bőrtípusra jó a kókuszolaj, a jojobaolaj, az avokadóolaj, az argánolaj, vagy akár az olivaolaj.

9.
Feltétlenül kezdj el fényvédőt használni! Minimum a szemed köré, de inkább a teljes arcodra! A tavaszi napsugarak előhozzák a szeplőket. Ha nem vigyázol, a télen szépen homogénné tett bőrödönpillanatok alatt megjelennek újra a barna foltok. És persze az öregedés is jön, pedig nem várjuk. Jó, ha tudod, hogy az olajoknak is van fényvédő hatása, illetve a béta-glükánnak, amit az EXAGE termékek is nagy mennyiségben tartalmaznak, tehát ilyenkor csak ajánlani tudjuk ezeket.

 

exage_aranyesos_1.jpg

 

10.
Színezd ki magad. Jöjjön az a leheletnyi pirosító! Az idei egyik fő divatszín a magenta. Lehet olyan arúzsod, a körmöd. De ha egy szolid barackot, rózsaszínt, korallt használsz, az is tökéletes! A színekkel évekkel tűnhetsz fiatalabbnak. Légy bátor, színes, egészséges és boldog!

 

+1
Amennyiben még ezek után sem vagy elégedett a tükörből visszanéző arccal, adj egy erős energialöketet a
sejtjeidnek, amelyek ennek hatására olyan csodálatosan fognak működni, mint egészséges, top-on lévő 25 éves korodban. Ehhez nem kell varázseszköz, csak az EXAGE termékcsalád könnyű és biztonságos lágylézere. Ha kipróbálod, nem akarod majd többet visszaadni!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr6518101850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása