Nesze!szer

A francia nők szépségének egyik titka: biokozmetikum

2022. február 06.

 

 

5.png

 

Vannak cégek, emberek, akik jóval megelőzik a világot és a korukat. Amikor elindulnak az úton, nem biztos, hogy a leglelkesebb a közönség körülöttük, aztán valahogy az élet hozza az igazolást. Ez a történet is ilyen, amiről szeretnék mesélni nektek. Tulajdonképpen egy szépséges sztoriról van szó.

50 éve már, hogy Jean-Paul Llopart biológus és természetgyógyász, Rosanne Verle kozmetikussal karöltve természetes alapanyagú, tartósítószer-mentes kozmetikumokra vágytak, szemben a kemikáliákat tartalmazóakkal. Gondoljunk csak bele, fél évszázada ez milyen nagy dolog volt, hiszen mi csak az utóbbi néhány évben ismerkedünk meg azzal, hogy mennyire fontos az, hogy bőrünkön keresztül milyen anyagokat juttatunk be a szervezetünkbe. A két francia szakember kifejezetten kozmetikusok számára készült márkát hozott létre, a
PHYTAL-t. Hittek abban, hogy a szépség és az egészség elválaszthatatlanok egymástól, úttörőként vállalva ezt a küldetést. Ma már fel sem kapnánk a fejünket egy ilyen új márkára, de akkoriban igazán különlegesnek számított.... és számít most is, hisz olyan bizonyított hatékonyságú kozmetikumok vannak a kínálatukban, amelyek azóta is forgalomban vannak, ilyen a Sérum C17 (megújult nevén Sérum Pureté), vagy a Créme Absolue.
De Jean-Paul itt nem állt meg. Azon törte a fejét, hogyan is tudná tartósítószer-mentes csodáit a fogyasztókhoz is eljuttatni. Egy különleges, manuális vákumozást lehetővé tevő géppel megalkotta az egyedi üvegampullás kiszerelést, hogy a csomagolás által is biztosítsa a szépítőszerei maximális sterilitását. Az igazi áttörés az volt, hogy a sűrűbb állagú készítményeket is belevarázsolta az üvegampullákba! Még szabadalmat is benyújtottak, annyira úttörő dolognak számított ez.

histoire_1972.png


A PHYTAL aztán átalakul PHYT’S AROMATIC-ká, mely elnevezés a fitoterápiát (növényi kivonatokkal történő kezelés) és az aromaterápiát (illóolajokkal történő kezelés) ötvözi magában. Azóta persze tudjuk és látjuk, hogy mennyire elterjedt a világban ez az irányzat, de a hetvenes években az aloe vera, a rozmaring, a zsálya vagy a cickafark szinte még úri hóbortnak tűnt a bőrápolásban. 1982-re egyre nagyobb lesz a vágy, hogy ne csak a kozmetikákban szépülhessenek természetes kozmetikumokkal a hölgyek, de haza is tudják vinni a szépítőszereket, ezért a cég többrétegű alumínium tubusokat alkalmazott, így biztonságban hazaszállíthatja a vásárló a tartósítószer-mentes termékeket és bevetheti a reggeli és esti szépségrutinjába is azokat.
Megnyílik az első Naturo-ESTHETIQUE® képzési központ Alényában, dél-Franciaországban.

phyts_franciaorszagban.jpg

 

 dsc07613_qxu.jpg


Ezután nagyon gyorsan terjed az egyedi kezelési metódus a kozmetikusok között. Újabb fejlesztések történnek a csomagolás terén, így már a fényvédők is biztonságosan kerülnek a vásárlókhoz, és 100%-ban újrahasznosíthatóak. A termékpaletta bővül és letisztul, de minden egyes darabnál marad a gondos fejlesztés és a növényi hatóanyagok tudatos használata. Elindul a férfi vonal is, majd baba termékek is bekerülnek a kínálatba az édesanyák és a boldog babák legnagyobb örömére. A minősített biokozmetikumok egyre ismertebbé válnak
az igényesebb felhasználók fürdőszobájában is. A testkezelések is bővülnek a spa iránnyal, így egyre több és több szállodában élvezhetik a vendégek a különleges, kényeztető és szépítő masszázsokat.

ampoullas_1974.png


Az organikus szépségápolási márka egyre ismertebbé válik a világban is. Terjedni kezd és tovább fejlődik. Olyan make-up családot fejlesztenek, ami elsőként kap Cosmebio minősítést a világban. Így már sminkelés során sem károsítják a hölgyek a bőrüket. A gyár Franciaország déli részén található, és biztosít sok helyinek munkalehetőséget, többek között sérülteknek 

olajok.jpg

 

Ma már a PHYT’S csodaszereivel itthon is találkozhatunk, itthon is megvásárolhatjuk a bőrünknek, szervezetünknek egészséges összetevőket tartalmazó hatóanyagokkal dolgozó márkát. Benne van a franciák igényessége, sikkje és a növényi összetevők csodálatos ereje. Ma már nem gond, ha testápolóban, vagy zsíros, akár száraz bőrre való krémben vagy magas koncentrátumú arcolajban keresed tudatosan igényes
bőrápolóként azt, ami a bőrödnek és a szervezetednek is a legjobb, hisz a PHYT’S márka évek óta itthon is beszerezhető. 

 aromaclear.png

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr3917157342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása