Nesze!szer

Az év legfinomabb döntőjét egy fiatal hölgy nyerte! Bravó Kitti!

2021. november 13.

 

20211110_110432.jpg

 

Nagy füsttel és sok-sok finomsággal lezajlott az ország egyik legizgalmasabb versenye: a Csak a mentes év séfje verseny. Ezen a megmérettetésen olyan amatőr szakácsok indulhatnak, akik pontosan tudják, hogyan kell és lehet mentesen főzni. Itt nem találsz finomított cukrot vagy állati eredetűt a menüben, tojást sem a pulton, helyette viszont minden vegán, ínycsiklandó és egészséges. Ez a verseny immáron negyedik éve kerül megrendezésre, életre hívója  a Csak a  Mentes fesztiválok Herczeg Andreája.
Az instastorymban végig is nézhettétek a versenyt, de most itt is mesélek róla, ahol nagyon, de nagyon finomakat kóstoltam btw! 
A  negyedik alkalommal megrendezett versenyre az ország szinte minden pontjáról jelentkeztek versenyzők, több százan. A középdöntőbe 8  versenyző jutott, onnan pedig 4 versenyző gyakorolhatott otthon a zsűri visszajelzései alapján az elődöntőig. A döntőben pedig már ketten maradtak.
Neves szakértők és mentesen táplálkozók kerültek idén is a bírálók közé Kiss Monától Karalyos Gáborig. A megmérettetés maga a Gastropolis főzőiskolában zajlott, ahol a versenyzőknek 90 percük volt fogás elkészítésére.
20211110_113258_1.jpg
Volt, aki elrontotta, volt, aki újragondolta és volt, aki istenit alkotott. A döntőbe azonban már csak 2 versenyző juthatott tovább. Meg is kapták a zsűritől a feladatot, egy kikötés biztosan volt: valami roppanós legyen a desszertben. 
Dani és Kitti fej fej mellett haladt. Szorgalommal, alázattal és örömmel álltak a feladatokhoz. Én pedig nyitott szemmel és gyomorral, mert van mit tanulni tőlük!
Férfi döntősünk főfogása a Gyerekkorom ízei újragondolva nevet kapta, amely sült temphtből, zöldséges rakott krumpliból, burgonya chipsből és kókuszjoghurtos szószból állt. Desszertje pedig a Gyerekkorom ízei 2.0 lett, amely egy almás kevert sütemény volt diókrémmel. Kitti főtétele borsófehérjével töltött paprikát készített petrezselmyes burgonyával, paradicsomos 
szósszal és édesburgonya chipssel. Desszertje az Élet  fátyla nevet viselte, ami tulajdonképpen egy batátás
brownie volt, karobos öntettel, fahéjas szilvával és csicseriborsós roppanóssal. Kitti a végén magyaros ízeket gondolt újra, ami leginkább egy ínycsiklandó töltött paprika volt paradicsomos szósszal.
Nyitrai Kitti lefőzte a zsűrit rendesen, így több mint 500 ponttal nyerte a versenyt és lett a Csak a mentes év séfje 
2021-ben. Nemcsak egy wellness hétvégével lett gazdagabb, de a Kifli.hu vásárlási utalványát is ő nyerte és 
persze sok más ajándékot. 
"Nagyon örülök a nyereményeknek, de igazán az a boldogság, hogy én kaptam a fődíjat" - mondta a megmérettetés  után Nyitrai Kitti, aki egyébként beugrósként került be szinte utolsó pillanatban a versenybe. A fiatal lány tudatosan él, egészségesen táplálkozik és ezt a küldetést akarja ő is továbbadni annak, aki fogadóképes rá. A rendezők célja megvalósult, hisz ezek által a szép és finom ételek által mindenki láthatta, mentesen étkezni nem a  lemondást jelenti, így is lehet a gasztronómiát élvezve élni, úgy, hogy közben fontos és egészséges tápanyagok vannak a tányérunkon. 
20211110_162357.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr4716754424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása