Van néhány elméletem. Az egyik például az, hogy amennyiben tehetjük, a saját honfitársainkat támogassuk a kis pénzünkkel, főleg most ebben a válságos helyzetben. A vendéglátás nagy bajban van, szóval nincs mese, támogatni kell őket. Erre gondolj, amikor a szupermarketben a sonka után nyúlsz... Na jó, nem osztom az észt tovább, inkább kiválasztottam nektek néhány olyan helyet, ahonnan isteni lakomát rendelhettek a családnak. Mert ugye van, aki karanténban van és mondjuk vásárolni sem tud kimenni. Ez a 3 hely akár személyes pecsétet is kaphatna tőlem. Hosszú évek óta tesztelem őket....D
Grumpy Budapest
Nem fogok mellébeszélni. Odaadó és feltétlen rajongója vagyok a Grumpy Budapest intézményénak. Ispán Sziszi olyan motor, akitől csak tanulni lehet. Amit ő kedvességben és vendéglátásban csinál, azelőtt többször is megemeltem már a kalapomat. Bisztrós vonalat visz eleve a Grumpbyban, hazai termelők finomságaiból készülnek az ételei. A húsvéti ládában nemcsak sonkát és szarvas kolbászt kapsz, de nyilván a tojás és a torma, kalács mellett friss és remek borokat is. Fiatalos lendülete lehet ez egy húsvéti asztalnak, rendeljetek Sziszitől, jól jártok!
(A Grumpy oldala ITT)
Kiosk
A Kiosk úgy normálisan békeidőben egy fontos pontja az életemnek. A vasárnapi ebédeknek, a barátnőmmel való ücsörgésnek, a rendezvényeknek. Szeretem azt az újhullámos vonalat, amit képviselnek, miközben isteni a csirkepaprikás és a mákos guba is. Na, de térjünk a lényegre. Huberték is készülnek a húsvétra. Minden van náluk, ami földi jó, sonkától tormáig mindent megrendelhetsz, te válogathatod össze a currys tojáskrémtől a zöldfűszeres túrókrémig. Nem akarnék semmit kiemelni, de azért mégis... Babka. Nem tudom, ismered-e, de ez valami isteni függőség a javából. Kérdés, a csokoládésat vagy a mogyorókrémeset választod-e. Nehéz döntés. Én megjelölném az is-t válaszként. Ja, vegetáriánus variációk is vannak a húsvéti repertoárban!
(A Kiosk Budapest finomságaiból EZEN a facebook oldalon tájékozódhatsz)
Dear Budapest
A Dear Budapest messze földön híres arról, milyen remek szendvicseik is vannak. Igazi műalkotások és hát műélvezetek is, azt kell mondjam, volt alkalmam már fogyasztani ezeket. Ám rendezvények híján most nincs bevételük, de az ételek iránti elkötelezettségük maradt, kreatívak, mesteriek. Mondom, mi van az ő választékukban: