Nesze!szer

Hialuronsavas arcfeltöltés. Hallottál már róla?

2020. szeptember 03.

 

 

20200622_142845.jpg

 

Egyszer egy kolléganőm még a húszas éveim elején nézett rám és ezt kérdezte: te még nem használsz szemránckrémet? Hát, nem vettem addig ilyesmit és el is kenődtem ezen a mondaton. Aztán elkezdett jobban érdekelni a téma és rájöttem, az öregedés gyakorlatilag születésünkkor megkezdődik... ez van, nincs mese. Most már évek óta a szépségipar körül dolgozom, Igy van némi rálátásom a dolgokra. Újabb és újabb kezelések,krémek bukkannak fel és néha előtünnek igazán furán sikerült arcok is. Nem is olyan régen rácsodálkoztam egy ismerősöm arcbőrére, aki mindig olyan, mintha hosszan pihent volna valami egzotikus szigeten és semmi gond nem lenne az életében. Ő halkan súgta meg nekem, feltöltette kicsit a bőrét. Ezen a ponton csodálkoztam rá: jé, ez ilyen is lehet? Mert én eddig csak nagyon nem szépen sikerült feltöltéses arcokkal találkoztam, amikor közelről konkrétan megrettentem. Az egyik ismerősöm felturbózott almácskái például olyanok lettek, mintha a 6 éves lányom rajzolta volna őket egy rosszabb napján. ÚjságIróként, bloggerként és hát nőként, most már érdekelni kezdett ez a dolog. A hiauluronsavas arcfeltöltés nyomába eredtem.

Az öregedés alapvetően egy természetes folyamat, melyet a genetikai adottságok, a betegségek, az életmód és a külső körenyzet befolyásolnak - tudtam meg Kriston Renáta bőrgyógyász doktornőtől. Itt jelennek meg először a ráncok, pigmentfoltok, a bőr minőségromlása és a kontúrvesztés. A korai bőröregedésről 30 éves kor körül beszélünk, amikor a szaruréteg megvastagodik, az irha és a zsIrszövet elvékonyodik, a kollagén- és az elasztikus rostok minősége is csökken, nem is sorolom. A kialakult bőröregedésnél már az arcbőr fénytelenné válik, hangsőúlyosabbá válnak a korai elváltozások, karakteres, mély barázdák jelennek meg. Mi tagadás, nálam is előfordul már ilyen. Ráadásul, a csontállomány sem ugyanaz már és az arc mély zsIrkompartmentjei is változnak.

Persze, az öregedést megállItó csodaszer nem létezik, de azért tehetünk ezek ellen, például:

- otthoni bőrápolással,

- professzionális kozmetikai kezelésekkel hosszú távon

- esztétikai bőrgyógyászattal

- plasztikai sebészettel.

 

Ebből az első három az, ami nálam szóba jön, vagy jöhet. Az esztétikai bőrgyógyászat egyik része a feltöltés, ami engem kezdett érdekelni. Ezzel ugyanis úgy lehet "szobrászkodni", hogy gyakorlatilag egy természetes anyagot juttatunk a bőrbe és ez tartós lesz, nem csak ideig-óráig tart. De még csak messziről tapogatózom, azt kell mondjam. Kriston doktornő elmesélte, hogy mire ügyeljünk, ha esztétikai bőrgyógyászatot szeretnénk igénybe venni. Ez lehet akkor, ha a száj körül egy mélyebb ráncot vágyunk eltüntetni, de akár az általam nylon zacskósnak hIvott arc is "felhúzható", sajna, az én bőröm elég kis vékonyka, elgondolkodtam valami kezelésen, de ezt csak halkan mondom. És a sokak által nem kedvelt homlokráncok is megzabolázhatóak, vagy inkább kisimIthatóak. Mondjuk engem a doktornő sima arcbőre eléggé meggyőzött...  - és az, hogy a hialuron tulajdonképpen megtalálható a bőrben. Kriston doktornő tanácsa: amennyiben kiválasztottunk egy orvost, vagy helyet, ahová megyünk, figyeljünk arra, tényleg bennünket lát-e az örvos és a mi arcunkra figyel. Ad-e számunkra komplex megoldási, kezelési javaslatot. Megválaszolja-e a kérdéseinket, van-e tényleg ideje ránk és ugye megfelelőek-e a higiéniás körülmények. Az ideális töltőanyaggal dolgozik-e. Fontos, hogy egy anyag steril legyen, biokompatibilis, tehát könnyen épüljön be a szövetbe és jól injektálható is legyen. Kevés fájdalmat okozzon, ne vándolroljon el beadás után, hosszan tartson a hatása és kezelés után adjon természetes érzetet.

Kriston doktornő még azt is mesélte, egy igazán szép "munka"onnan ismerhető fel, hogy csak azt gondolod az arcot meglátva: milyen üde és kipihent. Ez persze lehet, hogy egy szépen sikerült állvonal kontúrozás eredménye, de az is lehet, hogy csak a homlok ráncait "simItották" ki. egy töltőanyaggal és értek el természetes hatást. 

Na jó, folytatom még a témát, mert tényleg nagyon érdekel, közelről is, szerintem kérek egy konzultációs időpontot.

 

 

A bejegyzés az Allergan Hungary Kft. támogatásával készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr2516186314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása