Nesze!szer

Hogy miért menj Tihanyba? 12 plusz 1 okot mondok rá

2020. június 19.

 

 

20200616_122423.jpg

 

Néhány hete átutazóban, vagy hát elég gyors üzemben Tihanyba rohantam be. A gyeremekemmel voltam és nem tudtunk elég időt tölteni ott. Igy most azt gondoltam, vissza kell mennem és el is mesélem gyorsan, neked miért ajánlom, hogy most elkiránduljál oda.

1. A Rege cukrászda terasza gyönyörű, a látvány mit sem változott

2. A Rege cukrászdának nem olyan régóta új vezetése van és isteniek az ételek, a kiszolgálás és a miliő. Válasszad a libamájat kalácson, vagy a Levendulás krémest, de mindenképpen igyál egy kávét, mert az kihagyhatatlan!

3. Megismerheted a levendula igazi történetét, azt, hogyan került Tihanyba (1926), ha ellátogatsz a Lavender Tihany látványműhelyébe.

5. Te magad is megnézheted, hogyan is néz ki egy levendulalepárló és elszörnyűlködhetsz azon, milyen sok növényke kell ahhoz, hogy néhány deciliter igazi levendulaolaj készüljön el. 

4. A Lavender Tihany, mint cég, igazán magas szInvonalú és remek kozmetikumokat készIt. Natúrkozmetikum mind, sheával, E-vitaminnal, kókuszolajjal. Van remek szappanuk, több változatban, testápoló, arckrém, natúrdeo, ezek mind szenzációsak. Ekcémások bőrére is javasolják, mert csodás tesz vele. A helyben készült illóolaj kerül bele és a látványműhelyben megtekintheted, hogyan is keverik a krémeket, vagy szeletelik a szappanokat. 

5. Igény esetén te is beállhatsz krémet keverni, a tégelyt készre készIteni és nemcsak a levendula finom illata bódIt el, hanem még az a tudat is, hogy te magad alkottál kozmetikumot saját magadnak. Én egy kézkrémet kutyultam és hát azóta is igazán büszkén kenem a kezemre... no meg a bőröm is finom és puha tőle, nemcsak a lelkem!

6. A Lavender Látványműhely shopjában mindenféle ajándékokat vásárolhatsz, nekem a levendulás duna kavics lett az egyik nagy kedvenc... és a levendulás rozé.... úristen, az valami kihagyhatatlan egy könnyed, ám mégis nyugis estéhez... na jó, ebédhez is. Kóstoljátok meg!

7. Megillatolhatod az itteni levendulát, ami tulajdonképpen a legillatosabb fajta. Lavandula angustifolia - a neve és a tusfürdőben, masszázsolajban vagy fürdőgolyóban is igazán erősen érzed az illatát és a nyugtató hatását. Szedd magad akcióban gyűjthetsz is ilyet, a Lavender Tihanytól pedig webshopon is rendelhetsz a velük készült kozmetikumokat, ha hiányoznának vagy beválnának... ITT.

8. A Lavender Shop Tihany boltjában mindenféle levendulás dolgot vásárolhatsz, akár kerámia tálakat is ilyen mintával, vagy tölthetsz magadnak kis párnácskát levendulával, amit otthon alvás előtt tegyél a párnád alá a szebb álmok reményében. Ja, és vicces fotókat is ellőhetsz a tuk-tuknál. Egyébként pedig igazán édes kis bolt ez.

9. Igény esetén kipróbálhatod a visszhangot is, de ne csodálkozzál, ha visszabeszélsz magadnak!

10. Fenomenális gasztronómia élményben lehet részed, ha elmész az Echo Étterem és Kávézóba ebédelni, vagy vacsorázni. Sok fogásban ott a levendula, a Rosé kacsamellett nagyon tudom ajánlani, a levendulás sajttorta kihagyhatatlan, ahogy a kilátás is.

tihany_gin.jpg

 

11. Levendulás gint is kortyolgathasz, néhány napja debütált. Koktélt is kérhetsz belőle, eléggé menő ezt kortyolni és finom is persze... De Levendulás Rosé is van már, a shopban is megvásárolhatod. Édes, varázslatos, nagyon nőies! 

12. A Hello Tihany! mozgalom keretében pecséteket is gyűjthetsz, ezért ajándék is jár. Egyébként pedig maga Tihany egésze az ajándék, én ezeket a helyet ajánlom az Apátságon kIvül nyilván, mert itt szInvonalat, élményt és kedvességet kapsz és sok-sok levendulás termékkel ismerkedhetsz meg. 

 

 

plusz 1:

Tihany bárhonnan nézve is gyönyörú és most van igazán esélyed arra, hogy barangolj a gyönyörű utcákon, megnézd a házakat, lesétálj a tóhoz, hisz nincs tele minden külföldi túristával. Engedd meg ezt a levendulás élményt a lelkednek! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr1715856128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása