Nesze!szer

Gyerekbarát szálloda? Gyerekszálloda Ausztriában!

2017. szeptember 12.

 

 

lobby_sonnenpark.jpg

 

fullsizerender_62.jpg

 

 

Becsukom a szemem és a mai ultra hisztis-esős reggel után újra ott vagyok. A szállodában, ahol nem nyűg a gyerek, hanem ő a központ, a középpont. A hotelben, ami nem gyerekbarát, hanem gyerekszálloda, egyenesen rájuk hangszerelve. Ahol már érkezéskor ajándékot kap a kicsi. Ahol nem baj, ha még nem tudod elfoglalni a szobát, takarítanak, mert kapsz fürdőköpenyt, a gyermek is a maga 98-asát és indulhat a pancsolás. Behunyom a szemem és vagyok újra, ahol délután sütizésre várják a félpanzióra befizetetteket, ahol nyuszit lehet simogatni a gyönyörűen ápolt kertben és kis traktorral közlekedni. Ott vagyok, ahol mini motorok vannak a hallban és száguldhatnak a kicsik a recepció előtt is. Ahol megdicsérik a gyerkőc ruháját a becsekkolásnál. Ahol a mellékes úgy van kitalálva a szobához, hogy a kapcsoló is mini magasságában van, hogy ne kelljen anyát és apát ugrasztania minden egyes alkalommal. Ahol természetes, hogy bekészítik a wc szűkítőt és ahol külön hercegnős tusfürdő is van a picik számára a fürdőszobába berakva és pelenka szagtalanító is. Ahol a tv csatornák a mesecsatornával indulnak (és nem a sporttal, ahogy gyerekbarát szállodákban megszoktuk itthon) és ahol senkit nem zavar, hogy kiabálnak a gyerekek a medencéknél. Mert ők ezért jöttek. Kajábálni, élvezni az egészet, a nyaralást, a gyerekséget. Odaképzelem magam a szállodába, ahol reggeltől nyitva van a játszóház, foglalkozásokon vehetnek részt a picik, felügyelet is van és este nyolckor discóban rophatják, vagy esetleg bingózhatnak nyereményekért. Ahol a gyerekeknek minden nap programfüzet van az asztalon, ismertetve, mikor van tánc a szabadban, vagy hajtogatás, esetleg egy jó vetélkedő. Ahol van dühögős szoba is, bordásfallal, csúszdával, játékgépekkel. Ahol a születésnaposokat királyi korona várja a székükön az étkezőasztalnál és külön köszöntik őket, tortával, közös ünnepléssel. Ahol az étteremben traktusonként gyerekjátszó rész van, hogy és esetleg a szülő akár több fogást is megehessen anélkül, hogy ez ne három órájába kerülne. Ahol a kicsiknek saját választék van az ételekből és ahol olyan magasak (alacsonyak) a pultok, hogy a hároméves büszkén mondja: anya, egyedül szedtem a pizzát és a brokkolit és maga gombolcolhatja a fagyiját is. Ahol az ételek annyira fantasztikusak, hogy külön minden este szakács főzi meg előtted a kulinária csúcsát a legkiválóbb alapanyagokból, finom halból, polipból, kaviárból, vagy esetleg steakes salátát is választhatsz, előtted leszelt húsból. És hol már első este odakészítik az etetőszéket vagy a másik ülőalkalmatosságot, ami a korának megfelel.. mert ugye előzetesen ezt is megkérdezték. 

fullsizerender_61.jpg

 

Ahonnan egy szál fürdőköpenyben átmehetsz a nagy fürdőbe, ahol milliónyi medence, foglalkozások, előadások, játszótér, mászófal várja a kicsiket, te pedig esetleg elmehetsz egy erős tíz percet a szaunák valamelyikébe. Ahol olyan családokkal találkozol, akik már sokadszor jönnek ide nyaralni, nem véletlenül. Ahol a pincérek nemcsak előzékenyek, kedvesek, de még közvetlenek is. Ahol minden második magyar, így nincs nyelvi nehézség a piciknek sem. Ahol még este kilenckor is mozi van a későn fekvő lurkóknak, amíg a szülők kint koktéloznak vagy boroznak a lobbyban. 

 

fullsizerender_60.jpg

 

Ezzel a színvonallal, gyerekközpontúsággal, figyelmességgel, vendéglátással soha, de soha nem találkoztunk még. A szálloda jó 2,5 óra alatt elérhető Budapestről és a határtól 2 percre van (nem véletlenül járnak ide Sopron és környékéről is). Köszönjük, hogy azt írhattunk haza a nagymamának sms-ben: ez egy csodahely!!!

Köszi Orsi, Anita, Rita és a többiek. Aki szeretné a gyerekét egy igazán maradandó élménnyel meglepni, annak csak Lutzsmannsburgot és a Sonnentpark hotelt ajánljuk! MInden infót megtaláltok ITT. a honlapon, a Sonnentherme termál- és élményfürdő oldala pedig ITT van. Velünk jobb dolog nem történhetett őszi kezdésként mint az, hogy eljöttünk ide. Köszönjük Burgenland, köszönjük Sonnentherme! 

Ps: csak halkan kérdezem... itthon miért nincsen ilyen?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr8812823164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása