Nesze!szer

Az ok, amiért Újpest menőbb hely: a Központ bisztró

2017. július 20.

 

 

img_1087.JPG

 

fullsizerender_25.jpg

 

Újpesti gyerekkorral háta mögött az ember nyilván jobban kötődik a kerülethez. Csak igen ritkán járunk arra, úgy kell mondjam. De most volt egy szuper apropónk - nyári élmények címszó alatt és kifáradva este valamit enni kellett. Soha, de soha nem voltunk még a Központ bisztróban, pedig ott van egész konkrétan a központban és már 2013 december óta üzemel. Azt kell mondjuk, hogy előbb járhattunk volna már ott. Konkrétan rég ettünk ilyen jót, mint amit aznap este fogyasztottunk. Na, meséljük is! 

Meleg lévén egy isteni sangriával indítottuk a sort. Ez már ráhangolt bennünket a következő fogásokra. A társaság kis méretű tagja gyümölcslevest választott az étlapról. Hát, azt kell mondjuk, rég ettünk olyan levest, ami tényleg gyümölcsből volt. Itt bizony valami csodálatos barackos finomság következett. Selymes, hideg, zamatos volt. Közben érkezett egy kis gambas chilis garnéla is. Annyira nyammi volt, hogy szépen, magyarosan ki is tunkoltunk a kis tálkát. És utána jött a két főfogás, ami annyira, de annyira tökéletes volt, hogy hű. Lazac steak jött, zöldborsó textúrákkal. Itt maga a hal is valami nagyon fini volt, de a borsók, úristen, az valami isteni volt! A borsó, meg a héja és borsópüré remek volt együtt, de tényleg. A testesebb ételek kategóriájából pedig a malac császárt jelöltük meg, melyet káposztás cvekedlivel szervíroztak. Hű. Ez bitang volt! Természetesen zsír szintjén is. Aki idegenkedik masszívabb adag zsír fogyasztásától: ne ezt válassza. Szerencsére, velünk ilyen nem fordul elő, így nem sok maradt a tányéron, sőt. A cvekedlit pedig külön kiemelnénk. A séf el is mesélte nekünk, aki lelkes, kedves, jó fej, motivált, hogy lebbencs tésztából készíti, nem kockából. Ez kockázatos vállalkozás, de bejött. A végére egy oreós sajttortát választottunk. És megint jó döntésnek bizonyult. Remek vacsora volt, köszönjük. Csillagos ötös a Központ bisztró nyári étlapja. Ígérjük, a télit is teszt alá vesszük majd, de a cvekedli maradjon, jó?!

A Központ bisztró weboldalát ITT találhatjátok, jó étvágyat! 

 

 

fullsizerender_24.jpg

 

img_1074_1.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr2712673865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása