Nesze!szer

Steiner Kristóf nincs itthon, viszont így is megkóstoltuk a főztjét!

2016. december 21.

 

kristof1.jpg

 

Nincs mese, most már be kell látnunk, életünk egyik fő irányvonala a minőségi étkezés. Mindent imádunk kipróbálni, megkóstolni, ami finomnak látszik. Így, amikor kiderült, hogy Steiner Kristóf főztjét már Budapesten is ehetjük, nem fogtuk vissza magunkat. Kristóf ugyan épp Londonban van, de a Food Truck Udvarban már ott áll a kicsi kocsija. Ebben a szép sárga autóban alkot Balázs, a séf, aki Kristóf vegán szakácskönyve alapján készíti el az ételeket. (A Corvin plázáig kell csak metróval mennetek és onnan 2 perc gyalog az Üllői út 51.)

Betérve egy kedves Diótörő figura fogadott bennünket és egy jó adag hideg. Nyilván, amikor már kockára fagytunk az étkezés során a barátnőnkkel, akkor derült ki, hogy van egy melegedő  is az udvarban. De térjünk a lényegre!

Szóval. Elsőként töltött padlizsánt fogyasztottunk, melyben kedvenc párosunk is szerepelt: a gránátalma és a dió együtt. Ez valami isteni volt, kettőnknek is bőven elég. Utána jött az a fogás, amit itthon is megcsinálunk majd Kristóf szakácskönyve alapján, ugyanis a kelbimbó és a gesztenye találkozása magával ragadott bennünket. Valami csudi ez az együttes így. Utána már eléggé tele voltunk, de csak bevállaltunk még egy csokis chilis babot. Jól tettük. Igaz, akkor már a küzdelem vége felé tartottunk, a befogadást illetően. Balázs meg is jegyezte, több száz ételt kiadott már, de eddig még nem maradt a tányéron soha, semmi. Hát, sajnos nekünk igen, mert nem bírtuk megenni, pedig másnap erősen gondoltunk rá. Mindhárom fogás eléggé ízorgia jellegű volt.

Kiemelnénk, hogy még az evőeszközök is szuper, újrahasznosítottak, ami számunkra igen tetszetős volt. Nagyon, de nagyon jót ettünk, ahhoz képest, hogy hát ugye, nálunk nem a mindenmentes konyha megy itthon. Persze, eggyel jobban örülnénk, ha ezek a remek ételek és italok, mert abból is van igen fini, a lakhelyünkhöz közelebb lenne. Meg úgy még emésztenünk kell, hogy itt nem a nagy valami és a sok köret dívik, inkább egynemű az étek. Ja, az árak megfizethetőek, marad még karácsonyi ajándékra azért - nekünk ez kellemes meglepetés volt. Aki még nem kóstolt igazán gazdag, vegán konyhát, annak nagyon tudjuk ajánlani, hogy elmenjen az udvarba. Érdekes dolog megtapasztalni, hogy a csirkén kívül is van élet, sőt. Itt keringőznek egymással a fűszerek és ízek, keressétek a sárga buszt, a hús fogyasztását pedig tegyétek át egy másik napra.. vagy úgy, ahogy van, napoljátok el! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr3212064921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása