Nesze!szer

Tévhitek eloszlatása és aranyszabályok a fogyáshoz

2016. január 10.

 

fat_woman.jpg

 

Január van, és ilyenkor nagyon sokat tesznek újévi fogadalmat. Általában toplistás a leszokom a dohányzásról  mellett a lefogyok típusú fogadkozás. Így össze is gyűjtöttünk nektek néhány kőbe is véshető szabályt, amit mindenképpen fontos tudnotok, ha tényleg karcsúbbak szeretnétek lenni:

- Még senki nem fogyott le úgy, hogy ugyanúgy csinált mindent, mint előtte. Bármilyen szomorú is, fogyást úgy tudsz elérni, ha kevesebbet és megfelelőbbet eszel és többet mozogsz. Az a rossz hírünk, hogy a tévé előtti chips ropogtatás nem számít sportnak és a kocsiban idegesen a műszerfalon dobolás sem. Bocsi! 

- Vágj bele az edzésbe, de ne őrült módjára! Hidd el, sok év tapasztalata van a hátunk mögött, ezért mondjuk, amit mondunk. Az emberek tetemes hányada úgy vág bele az életmód-váltásba januárban, hogy hirtelen átesik a ló túlsó oldalára. Ne vegyél rögtön egy éves bérletet a konditerembe és ne is menj minden áldott nap edzeni. Ez csak iszonyatos kimerültséghez vezet és két hét után azt mondod: próbáltam, de nem ment. Heti három alkalom csodát tud már tenni és feltölt az, hogy mozogsz, a kilók pedig szépen olvadni kezdenek és nem megutálod a mozgást, hanem megszereted.

- Nem kell rögtön személyi edző! Szuper, ha megteheted, hogy rögtön fogadsz valakit magad mellé, de hidd el, egy megfelelő futócipő beszerzése, és persze utána futás is remek lehet. Amennyiben pedig nagyobb súlytól szeretnél megszabadulni és nem kedveled a mostani latyakos időt, kezdjed a teremben az aerob edzésekkel. Tapossál, sétáljál, elipszisezzél, de mindig húsz percnél többet!

- Majd csirkét eszem és akkor lefogyok! Ez remekül hangzik, csak nem jó. Ugyanis attól, hogy pipit fogyasztasz, még nem tűnik el a combodon lévő felesleg. Főleg akkor nem, ha rántott formában fogyasztod. A panír ugyanis hizlal, nincs mese. Ráadásul brutális mennyiségű olajat képes magába szívni, nem mellesleg. A zsírra szüksége van a szervezetnek, de nem mindegy, hogyan. Salátákhoz használj hidegen sajtolt olajakat, például és a szalonna sem tabu, csak ne fogyassz kenyeret hozzá. 

- Nem vacsorázom semmit! Pompás, ha odafigyelsz arra, mit eszel este, de ne úgy tedd, hogy törlöd a vacsorát, mint intézményt! Két dolog miatt sem jó. Az egyik, hogy a szervezet raktározásra játszik. Lehet, hogy egy hétig nem nyammogsz már semmit vacsikor, viszont lehet, hogy két órával előbb felébreszt a gyomrod reggel, mert olyan éhes leszel (saját tapasztalat!). A másik, hogy a szervezet tartalékolásra játszik. Ha koplalsz és sokáig nem adsz neki betevőt, akkor majd azt, amit kapsz, jól megköti. És simán lehet, hogy amikor rendesen bekajálsz, a kétszeresét visszarakod magadra, már súlyban.

- Áttérek a gyümölcsre! Csodás döntés, de... mert megint van egy de. Nem mindegy, mit is étkezel például este. Az a sajnálatos hírünk, hogy a banán például eléggé hizlal, a szőlő is és aszalt gyümölcsöt, mint műfajt, úgy, ahogy van, felejtsd el! Az annyi cukrot tartalmaz, hogy csak na, ráadásul itthon sokszor észre sem lehet venni, ha még plusz cukrot is adtak egy aszalványhoz. Nagyon tudatos csomagolás olvasónak kell lenni ahhoz, hogy rájöjjél, mit is próbálnak eladni neked! 

- Edzés előtt nem eszem semmit és akkor több kalóriát égetek el! Oké, Madonna is ezt csinálja, de csak a reggeli edzése előtt. Egy kis futás előtt dönthetsz így, de egy hosszabb sportolást megelőzően mindenképpen egyél. Nem, ne úgy, hogy beugrasz a kínaiba, megeszel egy csomó ragacsos izét, aztán a hányingerrel küzdve rákötöd magad a futógépre. Normális ételt vigyél be a szervezeted és ne ájulj le koplalás miatt a taposóról! 

- A súlyzós edzéstől túl izmos leszek! Hidd el, ez a gyengék kifogása, mert nem igaz. Ha fogyni szeretnél, kombináld mindenképpen az aerob edzést a súlyzók emelgetésével, minden teremben találsz valakit, aki segít neked. Mondjuk, nem sok túl izmos popsit láttunk eddig életünkben, formásat viszont igen...

- Sehogy nem tudok lefogyni! Igen, mi is találkoztunk már több olyan emberrel, aki megfelelő étkezés és rendszeres sportolás mellett sem tudott a súlyfeleslegtől megszabadulni. De ez úgy húsz kifogásból maximum egy, a többi nem számolta bele az étkezésekbe, hogy napközben sós mogyorót, kekszecskét és ropit rágcsált például. Visszatérve. Van, aki azért nem tud lefogyni, mert tele van a szervezete nehéz fémekkel. Ez adódhat akár abból, hogy gyerekkorában valami durva vegyiüzem mellett nőtt fel. Ennek kiszűrésére és az ezen való segítésre is létezik már megfelelő intézmény Magyarországon. Igaz, hogy nem olcsó, viszont nagyon szép eremedmnyeket értek el, ITT  találod az elérhetőségüket. 

- Nem tudok lefogyni, mert senki nem segít! Egy barátnőd sem megy veled pilatesre, vagy jógára, esetleg az uszodába? Uhhhh... és te miért nem tudsz egyedül elindulni? Hidd el, ha ilyen lusta barátaid vannak, akkor az új helyen, akár tornateremben, akár fitnesz szalonban találsz új pajtásokat, akikkel nyugodtan trécselhetsz majd arról, nekik mi vált be a fogyás-formálódás témakörében. Szóval, nincs kifogás, tessék nekikezdeni! 

Írd meg nekünk, te hogyan fogytál le és ha kíváncsiak vagytok tanácsokra még, írjatok bátran nekünk! 

(Amennyiben tetszett a post, ITT csatlakozhatsz a Nesze!szer vidám és motiváló közösségéhez!)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr368258036

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lecke a franciáktól: hogy lehet egy gyereket az élet ízére megtanítani? 2016.01.11. 16:28:45

L'art de vivre, természetesen szigorúan párizsisas kiejtéssel, sokan álmodozunk erről. De ezt nem lehet felnőtt korban elkezdeni, ezt bizonyítja egy kutatás. És természetesen az evéssel függ össze minden, ez is. Január elején nyilván a többség az ak...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása