Nesze!szer

Kedves vagy, Kedvesem?

2013. november 13.

az én kedvesem.jpg

Ma van a Kedvesség világnapja. És nem egy nótákból összeállított csokorral gondoltuk, hogy kedveskedünk nektek, inkább csak kicsit elmélkednénk. Mert ugye, ilyenkor az ember kitesz a facebook oldalára valami vicceset, poénosat, hogy ne maradjon le a napi témáról. De szerintünk inkább az lenne a lényeg, hogy megvizsgáljuk: tényleg tudunk-e kedvesek lenni másokkal. És velünk kedvesek-e mások? És mi magunk kedvesek vagyunk-e magunkkal? 

Mert a világ olyan körülöttünk, amilyenné mi tesszük. Ha csak duzzogva ülünk a sarokban és várjuk, hogy valaki megsimogassa a pici buksinkat, hát, az sok jót nem hoz, maximum felfázunk a hideg kövön. Nekünk kell megtennünk az első lépést és nyitnunk a külvilág felé. Adni tudni kell. Nem álságosan, nem túlzottan nyájasan, nem úgy mosolyogva, hogy azt Joker is megirigyelné. A kedvesség mindig belülről jön. Középről. És csak tisztán tudsz adni. Szívből. Ha már gyomorból indítod, az bizony szándék. Ott már valamiért teszed. Egy dologban viszont biztos lehetsz, olyan nincs, hogy a világ szenya körülötted és veled mindenki csak kibabrál. Amennyiben úgy érzed, igazságtalanság ért, állj ki magadért. De ne harcolj állandóan.  Akkor te is csak "harcostársakat" kapsz vissza és csodálkozni fogsz, hogy az hogy van, hogy még a Blahánál a sarkon is csak lőnek rád és még az újságos is leordítja a hajad, mert nem tudsz megfelelő bankjegyet adni. Ne várd el, hogy téged emberszámba vegyenek, ha neked tüskés rája az aszcendensed és messziről tojsz mindenre és mindenkire, mert nehogy már nekik álljon feljebb. Az adok és a kapok a kedvesség témakörében nagyon igaz. Ne követeled, hogy neked segítsenek, ha te meg sem hallod a kiáltásokat, kedves kéréseket, ha jönnek feléd. És persze, azt se hagyd, hogy mások túlzottan kihasználjanak. Húzd meg a határaidat, hisz neked is tudnod kell kedvesnek lenned saját magaddal. Ilyen egyszerű és mégis bonyolult ez. 

Szóval, ma, a Kedvesség világnapján kedveskedj magadnak azzal, hogy előveszed a házi tükrödet és önvizsgálatot tartasz. Elég kedves vagy-e magaddal és másokkal? Megköszönted-e annak, aki utoljára nagyon kedves volt veled? Figyeled-e, te hol tudsz kedves lenni? Nem erőből, hanem tiszta szívből, lazán. Mert amint bent, úgy kint...ugye.  Jó "házi munkát" Kedveseink! 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr735631728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása