Nesze!szer

Vasárnap meghívhatlak egy-két jó kávéra?

2023. október 02.

 

 

coffee_map.jpg

 

Oké, hány kávén vagy túl ma? Én már a másodiknál tartok, eszembe is jutott, hogy javaslok egy jó programot nektek is a hétvégére! 

Magyarországon ugyanis a tizenegyedik alkalommal ünnepeljük a kávé világnapját A Kávé Napja esemény keretében. Október 8-án, vasárnap hatalmas kávézóvá alakul az Akvárium Klub, ahol hazai pörkölők, nemzetközi kávéforgalmazók, kávégépkereskedők és baristák várják a közönséget. Rengetegféle finomság kóstolható a belépő árában egész nap a csúcsminőségű espressóktól a kávékoktélokig.
A kezdő és tapasztalt kávéínyencek kiváló minőségű, különleges (specialty) kávékkal találkozhatnak a kiállítók asztalain. Csúcsminőségű, a világ legjobb termőterületein szüretelt tételekből készülnek a korlátlanul kóstolható espressók, filteres kávék és tejes kávéitalok. A szakma és a közönség számára is ünnep ez a program, hiszen olyan kávék kerülnek az őrlőkbe, sőt, vásárolhatók meg otthonra is, melyek a kereskedelmi forgalomban kevésbé fordulnak elő. Olyan kávék is érkeznek az eseményre, melyek a Michelin-csillagos éttermek csészéibe kerülnek, vagy csak limitált mennyiségben érhetőek el néhány újhullámos kávézó kínálatában.
Újdonságokból idén sem lesz hiány, a rendezvényen mutatkozik be például az eisbock típusú kondenzált tej, a Milbok, melyet top baristák közreműködésével fejlesztettek. A színpadi beszélgetések során téma lesz a kávépiac fejlődése, a hazai és nemzetközi trendek, köztük az ízesített kávék innovációja, vagy a prémium instant kávék jövője. Megtudhatjuk, miért egyre népszerűbb a kávé, mint alapanyag, mellyel az alkoholgyártó
cégek is szívesen dolgoznak. Lesz verseny is, nagyon sokféle kóstolnivaló, kávés sörök és érdekességek. Na, kivel kávézom vasárnap? 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr3918226047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása