Nesze!szer

Baconös-epres parfümmel szórt vattacukor és tojásos galuska a sláger!

Mit egyél a Gourmet Fesztiválon?

2017. május 19.

 

 

gourmet_fotozunk_2.jpg

 

Idén váratlan újdonsággal indított a Gourmet Fesztivál a Millenárison: csodálatos napsütéssel, Az utóbbi néhány évben megszoktuk, hogy a fejünk búbjáig vizesek vagyunk, esőben gázolunk és a tökfőzelékbe is víz csurog. Tegnap csodálatos napsütésben sétáltunk ki a szakmai napra. Nyilván a gyomrunk befogadása is véges, de azért elmondjuk, mi az, amit feltétlenül kóstoljál meg, ha arra jársz. És arra járni érdemes! Idén a mangalica és az eper a főszereplő, tehát sültektől sületlenségekig minden van. 

gourmet_pizza.jpg

 

Az epres alapozást az egyik kedvenc pizzázónknál kezdtük, akik ugye kenyérrel indultak anno. A Panifico Il Basilico mestere, Szabadfi Szabolcs komoly szakértő, nem véletlenül volt ő az egyetlen magyar induló Olaszországban egy nagyon komoly pizzakészítő versenyen. Gyönyörű pizzát alkotott most is, kis kemencében sütve, pármai sonkával, ruccolával, pici eperrel. Szenzációs, roppanós, kóstoljátok.  Nyertes vonalon maradva Kreinbacheréknél folytattuk a gourmandkodást és egy kis Prestige Brut pezsgővel enyhítettük szomjunkat. Ez egyébként aranyérmes tétel. Isteni volt, konkrétan! 

 

gourmet_kreinbacher.jpg

 

gourmet_jamies.jpg

 

Utána jöhetett még egy újabb adag pizza, a híres Jamie's Italian kínálatából. A szarvasgombásba szerettünk bele, nem érdemtelenül. Nagyon finom volt. PIci titkot is megtudtunk köretként, nemsokára nyílik a Várban lévő Jamie Oliver olasz vendéglőből egy újabb Budapesten. Mi várjuk már! Ezután az angol-olasz vizekről New York vonalára eveztünk át és jött a KNRDY gumbója, mangalica kolbásszal és rákkal. Finom volt, de ami ezután következett, az szenzációs. Kubai mangalica sült kovászolt káposztával. A barbacue szószt pedig pipettában kapod hozzá és jó kis játék (gyerekeknek is), ahogy rálövöd a husira. A mangalica ropogós bőrérőnek csodálatos roppanását azóta sem feledjük! 

 

gourmet_knrdy_mangalica.jpg

 

És akkor egy legenda nyomába szegődtünk. Megkóstoltuk a Bábelnél azt a tojásos galuskát, amit kóstolva a Noma egyik séfje azt mondta: annyira jó, hogy szeretné magára tetováltatni. (Mondjuk, kinézetre elég fura tetkó lenne, mert egy sárgás paca lenne pici zölddel, ami a saláta a nokedliség mellett, de ő tudja...D) Maga az egész étel szarvasgombás, habos és hihetetlenül könnyű. Ha kicsi a befogadóképességed étel terén, akkor ez legyen az egyik, amit megkóstolsz a fesztiválon. Isssteni! 

 

gourmet_tojasos_galuska.jpg

 

gourmet_kiosk_mind.jpg

Ám nem adtuk fel, a Kiosk-Bábel kínálatából még leteszteltünk egy szuper baót, a zöld epres tepertős süteményt és a disznósajtot is. Disznóság, mennyire jó volt mind!

gourmet_balazs_dedikal.jpg

 

Aztán egy nagy társasághoz csapódtunk, akik mind azért gyűltek össze, hogy Csapody Balázst és a Kistücsökről szóló most megjelent könyvet ünnepeljék. Balázsról és csapatáról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, mert amit ő, ők tettek az elmúlt 25 év alatt a magyar gasztronómiáért, az előtt le a kalappal. (A könyv szuper lett, gratulálunk minden résztvevőnek.) És tücsökéknél is megkóstoltunk ezt-azt. Az előételre helyezett zöld diót külön kiemelnénk, mert visszahozta íz élményeinket a gyerekkorunkból, amit már rég elfeledtünk. Igaz, akkoriban a nagyi nem a vaddisznó pástétomra tette a diót, de nem lett volna rossz ötlet tőle, mert finom együtt. Szenzációs volt, tényleg. De az utána következő harcsa paprikás is csodálatosnak aposztrofálható, meg a hideg, roppanós, epres túró rudi is. Köszönjük Jahni Laci séfnek! 

 

gourmet_zold_dio.jpg

 

gourmet_hal.jpg

 

gourmet_rudi.jpg

 

Aztán egy szépséges Charles Heidsieck Champagne rosé pezsgő után már csak egy kis desszertre volt hely a gyomorban. A bizarr kategóriát választottuk és jól tettük. A KNRDY-nél elképesztő a desszert. Egy mini epres alapú vattacukor, amiben középen marshmallow (pillecukor) van. Ehhez pedig kapsz egy epres-bacönös parfümöt. Nem, ezzel nem magadat kell illatosítani, hanem a vattacukrot befújni. OMG kategória, érdekes és finom egyszerre. Több dolog nem fért már belénk. De ahová ti látogassatok el, ha tudok még falatozni, az a Natura Hill Zebegény standja, ők kiemelkedően finomat készítenek mindig, az Anyukám mondta ugye a mindent visz kategória, bár esélyes, hogy este nagy sor lesz, ugyanúgy, mint a Rosensteinnél. Borokból a Pálffy pincét ne hagyjátok ki, meg  Laposáék is igen szép balatoni élményeket hoznak a pohárban. Finom hétvégét mindenkinek, a bejáratnál ne felejtsétek el elhozni a kuponokat, ne kelljen kétszer-háromszor fordulni, mint nekünk!

 Ps: szombaton 14 óra magasságában Steiner Kristóffal is találkozhattok kint, Mautner Zsófival lesz előadása.

gourmet_vattacukor.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr7912524895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása