Nesze!szer

Így fogyj az ünnepek után!

2013. január 02.

dagimacs.jpg

Elérkezett az időszak, amikor a legtöbben írtok nekünk (lévén van tapasztalat bőven!), mit is tegyetek az utóbbi hetekben felszaladt felesleggel. Mit egyetek, mit tegyetek. Ilyenkor, a szokás szerint, január harmadikától tele lesznek az edzőtermek, személyi trénert fogadnak az emberek dögivel  és ki is tart a sportolási kedv úgy legalább egy hónapig, aztán minden visszaáll a régi kerékvágásba, persze, a tisztelet mindenképpen jár a kivételnek. Gondoltuk, gyorsan leírunk néhány tedd és ne tedd dolgot, hogy könnyebben menjen világgá a beigli okozta bosszúság és beinduljon a fogyás!

- Valószínűleg a sok elfogyasztott lisztes cucctól oly lassú az emésztésed, hogy a Háború és békét is simán kiolvasnád, két.... szóval. A nem eszem dolgot felejtsd el, törekedj a napi 3-5 étkezésre. Az evések között ne nassoljál, mert az alig ettem valamit és közben stikában elfogy egy zacskó pattintott sós pálcika valahogy - nem ér! Koplalni sem, mert a bőröd helyén narancsbőrös szatyor keletkezik és a szervezet tartalékolásra áll át, ha éhezteted. (A fogyás után a kétszerese jöhet vissza, ha nem okosan fogysz!)

- Ne úgy akarj lefaragni a hasadból, hogy esténként csinálsz 100 felülést. A fogyás szempontjából az aerob mozgások számítanak. Tehát először fogyjál, utána építs szépen izmokat. Ajánlott: sétálás, futás, elipszistréner, szobacanga, taposás, spinning, úszás, zumba, aerobic stb.... (Nekünk nagy kedvencünk a power plate, mert ez az 2in1 dolog!) Szóval, ha gondolod, első hónapban csak sétáljál a futógépen, vagy menj a taposóra, már húsz perc felett elindul a fogyás. És nem, a biciklizéstől nem lesz vastagabb a combod, csak leolvad szépen a felesleg. Utána fogadhatsz edzőt, mert akkor már lesz miért - és persze így olcsóbb is, de te tudod! (Szuper megoldás pl egy jó kis köredzés a barátnőkkel, te egy percet fent a futógépen, ő addig guggol és így cseréltek sokszor, akár hasazással is összekötve, de az aerob a lényeg!)

- Felejts el minden csodabogyót. Étkezz rendesen, okosan és kész! Dobd ki a sima lisztet, a cukrot, a krumplit a háztartásból. A méz az ér, de leginkább csak napközben. Reggel egyél szénhidrátdúsabb ételt, jöhetnek a pelyhek, magvak, de azért nézd meg, megcukrozták-e a készítők, mert ez mindig a reklámok becsapása a light duma. A zabpehely egy tuti megoldás, nagyon szépen átmossa a bélést és beindítja az emésztést. Ebédre fogyasszál húst, salátát, párolt zöldséget, főzeléket akár, de ne liszttel elkészítve, mert az durva. (Sűrítsd be pl a használt zöldséggel, vagy joghurttal!) Este is ugyanezt variáld, halakkal, akár sajtokkal, de a paníros hús tiltott, mert eleve az olaj négyszeresét szívja be, másrészt ugye lisztből és morzsából áll a bundája.

- Ilyenkor előkerülnek a csoda diéták is. Van, akinek csak az válik be, ha pontosan megmondja valaki, mikor mit ehet. Mi az életmódváltásban hiszünk, de akinek gyengébb az akarata, annak akár a kilencven napos is bejöhet. A monodiéták is működnek, hisz egyetlen fajta ételt adsz csak a szervezetednek és egy idő után már úgy nem kívánod, hogy csak na... az egészségednek persze nem tesz jót, de lehet, hogy nálad ez válik be, te ismered önmagadat.

- Ne úgy kezdjed az új életedet, hogy minden áldott nap rohansz a kondiba és egészen addig állsz a taposón, míg rád nem oltják a villanyt. Ha nem igazán sportoltál az elmúlt években, heti három alkalom bőven elég, ne vidd túlzásba. Ellenkező esetben néhány hét után kipurcansz és közlöd: én megpróbáltam, nem ment!

- Mi igen kedveljük az Update ételeket, de ízlések és pofonok. A péksütiket eléggé tudjuk ajánlani, szuper például a 6G kenyér, akár felvágottal, különféle krémekkel vacsira is. Apropó felvágottak! Ez a műfaj általában tele van sóval. Így, ha tudod, főzésnél, a levesek készítésénél kerüljed a túlzott sózást. Oly szépen megköti a vizet és csinál duci babát az emberből a sok vegeta és só, hogy csak na.

- A tejtermékekkel is légy óvatos! A joghurt, kefir, tejföl jó barát a fogyásban, de mindig nézd meg, nem a cukrozott változatot kaptad-e le a polcról. Lehet, hogy azt írták rá: light, de ez azt jelenti, abból a termékcsaládból ebben van a legkevesebb cukorka. Ugyanez a helyzet a tönkölyös kenyerekkel és társaival, ilyenkor sokszor csak a búzaliszthez kevernek némi teljeskiőrlésűt, de gyakorlatilag ugyanúgy hizlal. Sima kenyeret csak reggel egyél, ha ez eddig a napod része volt, és nem szeretnél lemondani róla.

- A gyümölcsökkel is bánj csínján! Tiltólistás a banán és a szőlő, amíg gyorsabban szeretnél fogyni. A bogyós gyümölcsöket részesítsd előnyben, vagy ilyenkor C-vitamin ügyben is jól jön például a kiwi. Almát is ehetsz, de azért intenzívebb fogyás érdekében a savanyúbban válasszad, ha estére szeretnél ilyesmit.

- Elalvás előtt 2-3 órával már ne egyél semmit, ha lehet. És minden étkezés között teljen el ennyi idő! A szervezetnek is szüksége van arra, hogy a maga munkáját elvégezhesse. Legyél együttműködő vele és akkor ő is hálás lesz! (A 6 után nem eszem semmit nekünk soha nem jött be, csak arra volt jó, hogy már hajnalban a hűtőszekrény ajtajában ébredtünk éhségtől remegve!)

- Ha nagyon jelentős a probléma és már nem megy rád semmi. Csinálj 3 spenót napot pl. Egyél csak spenótot párolva, akár olaszosan elkészítve. Egy ilyen rapid dolog csodákra képes és nem csinálsz olyat, ami a szervezeted számára káros lenne!

- Igyál, igyál és igyál. Tudjuk, hogy uncsi, de vizet. A cukros üdítőket felejtsd el szépen, a 100 százalékosnak mondott gyümölcsleveket pedig inkább napközben, vagy reggel! A teák is jöhetnek, de ezek sem cukros változatban. A barna cukor is érvénytelen találat, ezt csak melasszal szépen megszínezik és ugyanott vagy, ahol a part szakad!

- Most csak hevenyészetten és gyorsan leírtunk néhány dolgot, de ha kérdés van, keressél bennünket bátran! Jó fogyást és okosan, ne a pénztárcád, hanem a combod fogyjon le idén!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr934992271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása