Nesze!szer

Közelít a bikinik szezonja...

2012. február 12.

 

 

 

Bár egyelőre nem győzzük lapátolni a havat (nálunk épp esik), ennek ellenére tagadhatatlanul megérkezett a tél utolsó hónapja. Kettőt pislantunk és itt a tavasz (pislantanánk már!). Komolyan. Barátok között is alig három hét és március. Ugye, így már nem is tűnik olyan távolinak? A hölgyek – és valljuk be az urak – többsége is ezen a ponton esik pánikba, hisz mindjárt egyre kevesebb ruha alá tudjuk majd elrejteni télen összeszedett pocakunkat, hájrózsáinkat. A többség valóban kétségbe is eshet, de nem Te, Kedves Nesze! Olvasó! Hiszen korábbi tippjeink segítségével Te már biztosan nem rendelkezel súlyfelesleggel, vagy ha mégis, akkor csak minimális mennyiségben. Éppen ezért nem lenne szükséges az alapokról kezdeni a tavaszi súlytakarításról szóló útmutatónkat, mi azonban mégis megtesszük. Ismétlés a fogyás anyja…

A pánik nagy úr, ezt mindenki tudja. Minden olyan cég is, aki éves bevételének nagy részét a bikiniszezon közeledésére alapozza. Bizony a világhálón elárasztanak minket a „jobbnál- jobb” villámdiéták, amelyek akár EGY! nap alatt látványos változással kecsegtetnek, és lássuk be, aki ma reggel döbbent rá, hogy vékony énje ott rejtőzik valahol mélyen a zsírszalonna alatt, az bele is fut ebbe a csapdába. Vesztére. A jojo-effektus már-már elcsépelt kardként lebeg a fogyni vágyók feje fölött, mégis könnyebb elhinni, hogy a tv előtt ülve, csokit majszolva lefogyok, mert én más vagyok, mint a többi.

Ha Te is a megtévesztettek közé tartozol, akkor korábbi szokásaidból csak egyet tarts meg! Mégpedig azt, hogy igen, MÁS vagy, mint a többi! Kedvenc mondásom – sajnos már nem emlékszem hol hallottam és arra sem, hogy kitől származik – Mindig lesz Nálad jobb, szebb, vékonyabb, ezért Te arra törekedj, hogy önmagadból hozd ki a legjobbat, és akkor Te leszel a világon a legkülönlegesebb!

Remélhetőleg a cikk ezen részénél az elmédet már ráállítottad a változtatni akarásra, már csak a dolog mikéntjére vársz. Megkímélünk a több órás kutatómunkától, és a fitnesshealthzone.com segítségével megadjuk a választ.: Pörgesd fel az anyagcserédet. Ez az egyik legáltalánosabb tipp, mégis az egyik leghasznosabb. Ahhoz, hogy a kalóriákat égesd el izmaid helyett, keményen meg kell dolgozni.

A reggeli KÖTELEZŐ! A legrosszabb dolog, amivel tönkreteheted a diétádat, hogy nem reggelizel. Ezt a napindító étkezést nem szabad elhagyni, hiszen az éjszakai „éhezés” után ezzel tudod igazán beindítani az anyagcserédet. Tény, hogy akik egészségesen reggeliznek, ők vékonyabbak, akik pedig elhagyják a reggeli étkezést, kövérebbek. Egy csésze zöldség, joghurt, vagy zabpehely és máris sokat tettél az egészségedért.

TILOS a cukor! Az anyagcsere pörgetésénél feltétlenül kerülni kell a cukrot. Ha nem korlátozod cukorfogyasztásodat, elveszítheted a kontrollt a súlyod felett, valamintvércukorszinted is az egekben lesz. Egyél inkább forró, csípős ételeket, ezektől jobban izzadsz majd, ami segít zsírt égetni, ezáltal javítja az anyagcserét is.

ALUDJ! Ez nemcsak egy nagyon kedves, hanem annál hasznosabb jó tanács. Kutatások is igazolták, hogy könnyebben veszítenek a súlyukból azok, akik legalább 8 órát alszanak naponta. Nagyon fontos a megfelelő folyadékbevitel. A folyadékfogyasztásról már lépten-nyomon hallhatunk, azonban nem lehet elégszer hangsúlyozni. Nemcsak a hidratálás és a ránctalanítás miatt fontos a vízpótlás, hanem azért is, mert a zsírégetés során felszabaduló salak és méreganyagok kimosásához jóval több folyadékra van szüksége a szervezetünknek. Ha nem jutunk elegendő mennyiséghez akkor a szervezet önvédelmi üzemmódba kapcsol, és ezeket a méreganyagokat újra zsírba burkolja, hogy azok ne károsíthassák működését, ennek pedig hízás lesz az eredménye. Nem hangzik jól, ugye? Emellett barátunkká kell tennünk a zöld teát is, hiszen jó hatással van az anyagcserére, valamint zsírégető tulajdonsággal is bír. Természetesen csak akkor, ha nem cukrozzuk agyon, de mivel már tudjuk, hogy a cukor káros, ezért ez meg sem fordult a fejünkben. Ugye?

Többször keveset! Ezt is hallottuk már párszor, de vajon be is tartjuk? Jobban tennénk, hiszen ha nem terheljük kevés, nagy étkezéssel a szervezetünket, hanem többször eszünk keveset és akkor sem nehéz ételekkel próbáljuk pótolni az energiát, szervezetünk megnyugszik, hogy nincs koplalási időszak, és máris olvadnak lefelé a kilók! Ezért fontos az is, hogy ne maradjon ki egy étkezés sem.

Az étrendünk megreformálása mellett nem feledkezhetünk el a sportról, valamint a stressz csökkentéséről sem. Találj egy kedvedre való mozgásformát, és ezzel máris két legyet ütsz egy csapásra, hiszen az edzés stressz csökkentő hatással is bír. Ahhoz, hogy anyagcserénk turbó fokozaton működjön, elengedhetetlenek ezek az apró ám annál fontosabb trükkök. Harcra fel, le a kilókkal, hogy a tavasz ne a pánikról szóljon!

 Nesze!Berni

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr484096075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása