Nesze!szer

Minden kutyusnak szerető otthont!

2024. október 11.

 

nab_8441_1_1.jpg

 

 

 

Életed egyik legjobb döntése lehet, ha elhatározod, hogy örökbe fogadsz egy kutyát - szerintem. Nekünk már nem is tudom, családilag hány ilyen kutyusunk volt és van. A megfelelő fajta kiválasztása azonban felelősségteljes
döntést és nagyon sok tényező figyelembevételét igényli, még akkor is, ha fogalmad sincs, milyen mix eredménye a cukika. Apuéknál például egy nagyon mozgékony nem lett volna ideális, mert ugye nem mozognak már annyit, 70 felett vannak, így Gyula a maga tacskóságával ideális. Magyarországon a legtöbb kutya – az anyagi nehézségek és a megváltozott körülmények mellett -, a felelőtlen és meggondolatlan emberi döntések miatt kerül az utcára. A jelenlegi helyzet javítása érdekében a Pedigree állateledeleket is forgalmazó Mars Magyarország, ebben az évben is önkéntes munkával, valamint adománnyal segíti több menhely működését is országszerte.
Legfontosabb tulajdonságok egy új társnál
Ha egy kiskutya befogadását fontolgatod, első körben érdemes tájékozódnod a fajta várható átlagos élettartamáról, mivel ez képet ad a hosszú távú elkötelezettség mértékéről. Amikor eldöntöd, hogy kutyát szeretnél, azt is mérlegelned kell, hogy képes leszel-e összehangolni a fajta adottságait és az életmódodat. Ha például nagyvárosi környezetben élsz, akkor egy sok mozgást igénylő fajta nem feltétlenül lesz a legjobb választás számodra.
Egy kutya családba fogadása nagy vállalás, bármikor is döntsünk így: bár a kutya lényével gyógyít minket és összekapcsolja az embereket, sokan esnek abba a hibába, hogy aktuális trendek alapján választanak „divatos” fajtákat. Számos buktatója van annak, ha népszerű közösségi média videók vagy hollywoodi filmek alapján voksolunk egy-egy kutyafajta mellett (vagy ellen)” – meséli Korom Gábor, kutyaszakértő. A közhiedelemmel ellentétben például a kutya mérete nem feltétlenül határozza meg, hogy alkalmas-e a lakásban való életre. Az egyik leggyakrabban hallott téves információ
az, hogy egy kistestű kutya jobban elfér egy lakásban. Szerencsére a menhelyeken azért megkérdezik, milyen az életmódotok, ezt saját esetekből tudom és nem adják a mozgékony kutyust annak, aki nem igazán szeret a szabadban lenni sokat. 
A MARS ismét segít
Magyarországon az emberek körülbelül egy harmada választja az örökbefogadást, amikor kutyust szeretne. Az örökbefogadás népszerűsítése érdekében egyre több program és kampány indul, ami segítheti az embereket tudatosságuk növelésében. Október 4-e, az Állatok Világnapja különösen jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a segítségre szoruló állatok támogatására. Ennek apropóján a többek között a Pedigree állateledeleket is
gyártó/forgalmazó MARS ismét több menhelyet támogat országszerte, hogy minél több
hontalan állat találjon szerető otthonra.
Munkatársaink aktív szerepet vállalnak a menhelyek támogatásában, ezért az Állatok Világnapja alkalmából idén szeptemberben több önkéntes akciót is szervezünk. Magyarországon összesen 4 menhelyet támogatunk több mint 40 tagunk részvételével” - meséli Georgina Bennett, a Mars Central Europe ügyvezető igazgatója, aki régóta segíti a menhelyeken hagyott kutyák örökbefogadását. „Több éve támogatjuk a kisállat menhelyeket és foglalkozunk a gazdátlan állatok problémájával, ami összhangban van a vállalati célkitűzésünkkel, hogy egy jobb világot teremthessünk a kisállatok számára.” - tette még  hozzá Georgina Bennett.

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr6618705932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása