Nesze!szer

Segíts a kis gazdátlan állatoknak!

2024. augusztus 12.

 

 

 

mars_1.jpg


Magyarországon mintegy 5 millió kutya és macska él kis kedvencként , miközben egyes becslések szerint több százezer gazdátlan kisállat vár szerető és biztonságot jelentő otthonra. A Mars, amely olyan népszerű állateledel-márkákat forgalmaz, mint a Pedigree és a Whiskas, az otthontalan állatok világnapján mindenkit közös cselekvésre szólít. A vállalat hosszú évek óta elkötelezetten és következetesen dolgozik azért, hogy jobb világot teremtsen a háziállatok számára, kiemelt figyelmet fordítva a menhelyek támogatására, a felelős állattartás és az
örökbefogadás népszerűsítésére. Most három olyan módszer bemutatásával szeretne támogatni mindenkit, e, aki szeretne segíteni a gazdátlan kisállatok életkörülményein és növelni az otthonra találásuk esélyét.

Fogadj örökbe felelősséggel
Minden kisállat megérdemli, hogy biztonságos és szerető otthonra leljen. Az örökbefogadással egyszerre több életet is megváltoztathatunk, hiszen ennek révén csökkenhet a menhelyek terheltsége, lehetővé téve még több állat megmentését és befogadását. Számtalan érv szól az örökbefogadás mellett, például, hogy a menhelyről származó állatok már átestek az alapvető egészségügyi vizsgálatokon és oltásokon, így új gazdiként nagy eséllyel biztosak lehetünk abban, hogy egészséges kedvencre találunk, vagy épp pontosan megismerjük újdonsült
kedvencünk speciális igényeit. A gondozók ráadásul jól ismerik a befogadott állatokat, így segíthetnek kiválasztani az életvitelünkhöz, személyiségünkhöz leginkább illő kedvencet. A befogadott kóbor kutyákkal és macskákkal ráadásul igazán különleges kapcsolatot alakíthatunk ki, mivel rendkívüli szeretettel és hálával viszonozzák a gondoskodást. Az örökbefogadásnak felelősségteljes döntésnek kell lennie, amelynek épp úgy része az évenkénti oltás, az esetleges orvosi ellátás, az ideális táplálék, a fajta számára kielégítő mozgás és játék biztosítása, mint a biztonságos és veszélytelen otthon stabilitása. Elsősorban saját életmódunkhoz, ritmusunkhoz és körülményeinkhez illeszkedő állatot kell választanunk, hogy megfelelő környezetet és törődést nyújthassunk számára. A Mars munkatársait is az adoptálásra ösztönzi vállalati kisállat örökbefogadási programjával. Minden munkatársát, aki kutya vagy macska örökbefogadása mellett dönt, egy évre elegendő állateledellel segíti,
valamint kisállatbarát irodáival támogatja szoros és kiegyensúlyozott kapcsolatukat. Mondjuk szerencsére, ahová mi járunk menhelyre, ott nagyon ügyel a vezető arra, hogy tényleg jó helyre menjenek a kutyák, múltkor szinte könyörgött egy család egy kutyusért, de nem adták oda, mert nem jutott volna elég erejük már sétáltatni a nagyobb testű kutyikát. 


Segítsd adománnyal a gazdátlan állatokat

A menhelyek fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy segítsenek a kóbor kisállatoknak, munkájukat pedig bárki támogathatja. A pénzbeli adományokkal az állatok élelmezését, orvosi ellátását és egyéb alapvető szükségleteik kielégítését, továbbá a menhely állapotának megőrzését, fejlesztését segíthetjük. Az anyagi támogatáson túl, az olyan tárgyi adományok is óriási segítséget jelentenek, mint a takarók, játékok, ételek és tisztítószerek. A Mars évek óta támogat hazai állatmenhelyeket termékadományokkal, idén eddig több mint 25 000 kg állateledelt juttattak célba. Ps: nálunk takarókat is szívesen vesznek, télire ez nagyon jól jön! 

 

rozi_moha_es_zuzmo.jpg


Önkénteskedj egy állatmenhelyen 
Ez az, amit mi csinálunk. Lehet persze takarítani, van kutyakozmetikus, aki jár a menhelyre, mi pedig sétáltatni megyünk, amennyiszer csak tudunk. Az instámon persze már láthattátok, hogy imádjuk kivinni a  kutyikat, olyan is van, aki már hatéve van bent. A fekete kutyusokat ugyanis nem szokták elvinni örökbefogadni, de mi azért sétáltatásra elvisszük őket és szeretgetni. Mindig új remény születik a szívemben, amikor látom, hogy sok kamasz is jön és viszi fel a dombra a cukikákat. Ahová mi járunk, ott olyan 120 kutya van általában, nem egy van, aki borzasztó állapotban került be. Az egyik például az ételt nem merte elvenni sokáig, valószínűleg annyit bántották. De a minap egy végtelen cuki tacskót hozott be két kedves hölgy. A kutyust gyakorlatilag bedobták a kertjükbe. Sok történet, sok tragédia van a mentett ebek mögött, keresd meg a hozzád legközelebb lévő menhelyet és kezdj el önkénteskedni! Örömöt szerzel a négylábú barátoknak a sok bánat után! 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr3218465071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása