Nesze!szer

Kiadós gyorsétkezés az Astoriánál: Krumpello

2024. augusztus 16.

 

krumpello_amerikai.jpg

 

Ugorjunk be enni egy... na és itt szokott megállni a mondat, mert a városban vagy pizza lesz belőle, vagy hamburger általában. Azért ezt a vonalat hamar kimeríti az ember és ha még tartalmasat is szeretne, akkor megközelítőleg meg van lőve, ha ehhez még a gluténmentes étkezés vágya is hozzájárul, hát akkor legjobb, ha a templomba megy imádkozni a belvárosban. Vagyis ment eddig. Merthogy a Szigeten járva minap megismerkedtünk a Krumpellóval, talán említettem is nektek. Egy igen nagy burgonya van megsütve és megrakva minden jóval, de olyan rendesen, streed food jelleggel, szóval nem elmismásolva a dolgokat. Na most ők nyitottak az Astoriánál, ahol egy népesebb társasággal alkalmam volt vizitálni a forró augusztusban. 

 

krumplikak2.jpg

 

A Krumpello alapítóinak, Varga Ádámnak és Rahman Martinnak nem titkolt szándéka új színfoltot vinni a belvárosi street food kultúrába és a krumpli egy teljesen új oldalát megmutatni.
Olyan ételkülönlegességet szerettünk volna alkotni, ami nem található meg minden sarkon, a héjában sült töltött krumpli pedig itthon egy újdonság. Kidolgozott ízekben gondolkodtunk és olyan formában, ami könnyen, maszatolás nélkül fogyasztható. Ehhez például nagyon fontos a krumpli mérete, formája, mindegyik felhasznált szemet külön nekünk válogatják, így körülbelül 500 grammal számolunk a kész ételnél”, emelte ki Ádám.
A kezdetektől fontos volt számunkra az egyediség, egy alapos kutatás után minden részletet mi terveztünk, például a fantázianeveket és a márka vizuális megjelenését is”, tette hozzá Martin. Egyesekben emlékként előjöhet az egykor volt Wendy's , de ez a krumpli jóval nagyobb és tartalmasabb, azt kell mondjam. És nem a rárakosgatás technikájával operálnak, hanem komplett raguk vándorolnak a krumplik tetejére, belsejébe. A Szigeten a mexikói variációt ettem, ami zseniális volt, nyilván babos-húsos-nachosos vonalon mozogva. Most, a megnyitón Amerika felé vettem az irányt, ami szintén tartalmas utazás volt, jó sok darált hússal és savanyított hagymával a tetején. Nekem az nagyon szimpatikus, hogy tényleg elég laktató amit kapunk és egy komplett étkezés, olyan nagy. Ráadásul, mondjuk egy inni fogunk ma este előtt vagy után elég jót tesz a gyomornak és nem értéktelen szénhidrátot viszel be (bocsánat rossz minőségű lisztből készült pizzák és hamburgerek), hanem értékes tápanyagot. A krumplit ugyanis egy bácsitól veszik a srácok, de a többi összetevő is ott van a szeren. Ja és ami még azt mutatja, hogy a srácok hisznek magukban és a Krumpello koncepcióban, hogy nem ezerféle variációs az étlap, hanem jól átgondolt és átlátható. Üde és igazán értékes streed food foltja lett általuk Budapestnek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr518467399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása