Nesze!szer

Pünkösdi Nesze

2024. május 20.

 

 

megfeleles_kep_1.jpg

 

Mikor és miért alakul ki bennünk a megfelelés?
A legtöbb esetben ez gyermekkorban történik, mikor azt éljük meg, hogy ha nem 'bizonyos módon' viselkedünk, akkor megvonják tőlünk a szeretet. Lesznek gyerekek (olyan személyiségtípussal) akik ilyenkor harciassá válnak, akarattal, vagy zsarolással mégiscsak kiharcolják azt - de lesznek gyerekek, a lágyabbak, akik inkább megfelelnek majd az elvárásoknak.
Ebből nagyon mélyen, az alaprétegünk fölött eggyel kialakul a parancs: "akkor leszek szerethető, ha a másik kedvére teszek".
Ez pedig akár az élet egészét beárnyékolhatja..
Felnőttként, ha ezt megfigyeled magadban, mi az, amivel valójában dolgozni szükséges?
Az a mondhat nem fog segíteni, hogy "csak vállald magad, itt az idő a saját utadat járni!" - ez még a felszín. Érzelmileg ez nem jelent megoldást, ez által még nem jutunk semmivel sem előrébb - hiszen az elakadás az érzelmekben és nem az akaratban van.
Ami meggátol az előrelépésben:
𝒂𝒛 𝒆𝒍𝒖𝒕𝒂𝒔𝒊́𝒕𝒐𝒕𝒕𝒔𝒂́𝒈𝒕𝒐́𝒍 𝒆́𝒔 𝒆𝒍𝒉𝒂𝒈𝒚𝒂𝒕𝒐𝒕𝒕𝒔𝒂́𝒈𝒕𝒐́𝒍 𝒗𝒂𝒍𝒐́ 𝒇𝒆́𝒍𝒆𝒍𝒆𝒎 - 𝒉𝒐𝒈𝒚 𝒊́𝒈𝒚 𝒏𝒆𝒎 𝒇𝒐𝒈𝒏𝒂𝒌 𝒔𝒛𝒆𝒓𝒆𝒕𝒏𝒊.
S már ezen érzésnek gondolata is oly nehéz, hogy inkább háttérbe helyezem magam és megfelelek - hogy még véletlenül se éljem át ezt.
Hogy még véletlenül se vonódjon meg a szeretet!
Molnár Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr6218408851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása