Nesze!szer

Az egyik legjobb immunerősítő, mégis kevesen ismerik

2023. október 06.

 

c2vydmljzt1pbwfnzxmmc3jjpwh0dhbzjtnbjtjgjtjgcgxhbnrhzs5odsuyrndwlwnvbnrlbnqlmkz1cgxvywrzjtjgmjaymcuyrja0jtjgsglwcg9wagfllwhvbw9rdg92axmuanbnjmnhy2hltwfya2vypte1ody4odm3mtgtmjq4ote4jnrva2vuptgxngnmy2exothjowq0nzc_q.jpg

 


A homoktövis az egyik legnagyobb csodaszer, ami itthon terem nálunk és sokan nem is ismerik, micsoda varázslatos hatása van. Igazán különleges, Magyarországon is őshonos tövises cserje. Budapesten a Duna Újpesti árterénél található. Kétlaki, vagyis van külön női és hím ivarú növény belőle. Bogyós termésű, melynek színe gyönyörű nap sárga. Homoktövisből is több fajta létezik, picit más a beltartalmuk, van amelyik lédúsabb, van amelyik olajosabb és természetesen ízvilágukban is eltérnek. A homoktövist évszázadok óta használják a hagyományos orvoslásban, különféle egészségügyi előnyei miatt. Vitaminokban, antioxidánsokban, ásványi anyagokban és esszenciális zsírsavakban gazdag gyümölcs.

 A homoktövis egy a hazánkban is termő különleges növény. Bogyós termésű, mely sugárzó világos narancssárga színű. Termése rengeteg vitamint tartalmaz, többek között benne található A, B1, B2, B6, B9, E, C vitamin, béta-karotin és az antioxidáns hatóanyag tartalmának köszönhetően pozitív hatással van szervezetünkre. A magas C-vitamin tartalma végett alkalmas az immunrendszerünk megerősítésére, s növeli szervezetünk saját védekezésének hatékonyságát. Kevesen tudják, hogy tízszer több C-vitamint tartalmaz, mint a citrom.

 

homok1_1.jpg


A homoktövis mint superfood:
A szuperélelmiszer kategóriába tartozik, a természetes beltartalmi értékei révén. Az elmúlt években a homoktövis termékek iránti kereslet rohamosan nőtt magas tápértékének és terápiás tulajdonságainak köszönhetően. A bio minősítéssel rendelkező homoktövis termékek egyre népszerűbbek a tudatos vásárlók körében. A homoktövis globális piaca a következő években várhatóan tovább fog növekedni. Melynek hatóereje a természetes, bio és egészséges adalékanyagoktól mentes készítmények utáni keresletnövekedés. A vásárlók egyre nagyobb ismerettel rendelkeznek a homoktövis gyógyászati és táplálkozási előnyeiről. Ma már a gyártók egyre szélesebb körben használják fel. A homoktövis vitaminokban, antioxidánsokban, ásványi anyagokban és esszenciális zsírsavakban gazdag gyümölcs. Különböző formákban, például gyümölcslevekben, olajokban, kapszulákban és kivonatokban használják egészségügyi előnyei miatt. A homoktövist az élelmiszer- és italiparban is használják egyedi íze, színe és beltartalmi értékei miatt. Lekvárok, zselék, szirupok és egyéb termékek előállításának az alapjai.


A h omoktövis fogyasztása:
Az emberek nagyobb része a téli hónapokban gondol csak a szervezetének az immunrendszerének az erősítésére, a vitaminoknak a pótlására. Pedig ez egész évben fontos. Az egészség kulcsa a természetes immunerősítő hatóanyagok együttes fogyasztása. A természet patikája számtalan olyan zöldséggel, gyümölccsel és gyógynövénnyel lát el bennünket, amelyek mindegyike külön-külön is jótékony hatással lehet az egészségi állapotunkra. Az egyik legsokoldalúbb immunerősítő gyógynövény az ezerarcú homoktövis. Én leginkább lekvárban fogyasztom és szörpként, az Esbanától. Isteni, prémium homoktövis készítmények. Kóstoltad már? 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr2418227819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása