Nesze!szer

Reggeli Nesze

2022. augusztus 10.

 

nem_a_te_hibad_konyv_reszlet_berni.jpg

 

Valójában minden negatív érzelmi mintához kapcsolódik egy szokásrendszered, pont azért, hogy csökkentsd a szorongást, amit okoz. Ebből a szempontból jó, ha próbálsz pozitívan gondolkodni, de valójában a szokásrendszered kéne átalakítani, amit ha megtanul az agyad, új érzelmek társulhatnak hozzá. Ha félsz a darázstól, és megfigyeled ilyen esetben hogy cselekszel, már előrébb vagy. Ha eddig beszaladtál a házba sikítva, próbálj valami mást tenni és egy új cselekvésben is biztonságban érezni magad. Mert az agyad azt tanulta, hogy a darázs mindig megcsíp, de ez nem igaz. Ha megtapasztalod, hogy nem minden esetben történik meg, amitől félsz, megtapasztalsz egy új valóságot és az agyad új dolgot tanul.
A rezgésed lecserélése valójában azt jelenti, hogy leszoksz arról, ahogy eddig reagáltál és új nézőpontokat alakítasz ki.
Ami történik a Világban az sokszor félelmetes, és nem fog attól most és azonnal megváltozni, ha pozitívan gondolkodunk. Attól fog biztonságosabb és szebb helynek tűnni, ha te képes vagy új látásmódra, új cselekvésre, ez álltal új érzelmekre, amik majd nem piszkálják a vegyi folyamataid sem a testedben.
Barna Berni

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr2717902671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása