Nesze!szer

Reggeli Nesze

2023. augusztus 15.

 

 

ki_a_hibas_sarga.jpg

 

Te kit vagy mit zártál magadba azzal, hogy felmentetted és a végén már azt érezted, hogy te voltál az egészért a hibás? Miért lett trend, hogy nem mondjuk ki a másiknak az aljasságait, csak, hogy ne bántsuk? Miért félünk ennyire a valóságtól?
Azért, mert nem vagyunk képesek józanul gondolkodni. Ennyi az ok. Rengetegen nyomorodnak meg attól, hogy arra nevelték őket, és az új spiri tanok is ezt teszik, hogy magukban keressék a hibát. De a hiba nem mindig bennünk van. A hiba sokszor rajtunk kívül áll és az el nem ismerése a kietlenségbe kerget minket, a bűntudatba az önmarcangolásba. Ahelyett, hogy szembesítenénk a bántalmazónkat és lehet, hogy egy jól irányzott rohadt nagy pofonnal nagyobb feloldást kaphatnánk, mint az illúziókból épülő téboly szintű hülye magyarázatokkal és elrejtéssel.
Nem azt mondom, hogy vérszomjasnak kell lenni és a végső megoldás nem a megbocsájtás és a szeretet. Nyilván ez a megoldás. De nem lehet megbocsájtani a fájdalmak elismerése nélkül és ahhoz minimum ketten kellenek.
Barna Berni

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr1218192847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása