Nesze!szer

Zwack, szenvedély, gin és nyár

2022. július 26.

 

 

kalumba_gin1.jpg

 

 

Ó, a gin. Ez egy újfajta mániám, vagy inkább passzióm. Nem voltam nagy gines az utóbbi években, de egy bárban olyan jó koktélt ittam, hogy érdekelni kezdett ez a műfaj. Otthonra nem igazán vettem ezt eddig, de a nyár elhozta a vásárlást is. A Zwack ugyanis kihozott a Kalumbából két új ízt és erre felfigyeltem. Ebből már be is szereztem, mert baráti összejövetlhez valami kiváló. Fűszeres, izgalmas, szenvedélyes és fiiinom. Na, mondom is! 
A Zwack bővítette  Kalumba Madagascar gincsaládját, méghozzá két igazán gyümölcsös ízzel, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. A Kalumba Madagascar Mango a rózsabors és a mangó míg a Kalumba Madagascar Blood Orange a mirtusz és a vérnarancs tökéletes harmóniájával hozza el a trópusi életérzést a mindennapokba. A különleges gineket – amelyek Madagaszkárról származó gyógy- és fűszernövények felhasználásával készülnek – jéghidegen önmagunkban és tonikkal is lehet fogyasztani a tökéletes ízélményért.
A Zwack Család számára mindig is fontos volt, hogy ne csupán kövesse a trendeket, de olyan innovatív italkreációkat hozzon létre, amivel különlegessé teheti a pillanatokat. Az Unicum receptjét mindig is titok övezte, azonban a főleg Madagaszkárról –származó, vadon termő gyógy- és fűszernövényeket tartalmazó Kalumba ginek összetevőinek listája publikus: nélkülözhetetlen hozzávalójuk a világ egyik legrégebben nyilvántartott gyógynövénye, a kalumbagyökér, amely a 17. században érkezett Európába. Az új mangós és vérnarancsos változatok ízkavalkádjáért emellett olyan fűszerek felelnek, mint például a nemes babér, a koriander, a kubebabors, a narancs-, citrom-, lime- és grapefruit héj, a szegfűszeg, illetve a szerecsendió. Ha pedig mindez nem lenne elég, a Kalumba Madagascar Mangót a rózsabors, a Kalumba Madagascar Blood Orange-ot pedig a mirtusz párlat teszi igazán egyedivé. Imádnivaló, de persze mértékkel! (Egyébként tudtad, hogy a gin népszerűsödése tulajdonképpen Orániai Vilmosnak köszönhető? Holland létére nem szerette a francia borokat, azokat jól megadóztatta, a szeszfőzést gyakorlatilag szabad tevékenységgé tette, így Angliában pikk-pakk terjedt el az ital)

 

De vissza a mába. A hagyományokat, a Kalumba Madagascar ginek a Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúrában készülnek. Az újonnan bemutatott gyümölcsös változatok elkészítésére kis tételekben, tradicionális rézezüstökben kerül sor. A vadonatúj trópusi ginek könnyen felismerhetőek, megjelenésüket tekintve igazodnak a korábbi Kalumba Madagascar termékcsaládhoz, címkéjük színvilága pedig megegyezik a névadó gyümölcs színeivel és szerintem annyira jó kis szenvedélyes, élettel teli az egész. 

 

A Kalumba Madagascar Mango Gin és Kalumba Madagascar Blood Orange Gin fogyasztását jéghidegen behűtve, önmagában vagy gintonik formájában ajánlják.
  • Kalumba Madagascar Mango Tonic: 4 cl Kalumba Mango, tonic a feltöltéshez, mangó vagy egyéb citrusféle, jég
  • Kalumba Madagascar Blood Orange Tonic: 4 cl Kalumba, tonic a feltöltéshez, narancs/vérnarancs vagy egyéb citrusféle, jég

Na gin-gin barátocskáim, nem reklám volt, csak egy ajánlás, ne hagyjátok ki a nyárból az élményeket! 

 

kalumba_gin2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr5617891521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása