Nesze!szer

Michelin csillagos vacsora a luxus strandon?

2022. május 23.

 

 

20220518_132441.jpg

 

 

Az idei nyári szezon is tartogat elég jó kis kulináris élményeket itthon. Nyilván mindenki kiválogatja kedve és pénztárcája szerint azt, ami hozzá passzol. A magas gasztronómia híveinek hoztam egy bombasztikus és stílusos hírt, hisz a SHO Beach háza táján lesz egy igazán nagy dobás. 

Egy évvel ezelőtt a SHO Beach mesés partján állva, megjelent a MÁK étterem vezetőinek fejében egy vízió. Beach Dining vacsorát, vacsorákat álmodtak az elég menő helyre és nem más célt tűztek ki maguk elé, mint hogy lehozzák a csillagokat is a vendégeknek. Már a Michelin csillagokat, uge. A lélegzetelállító hely, a forró homok és a teljes kikapcsolódás, ötvözve a legfelemelőbb kulináris élvezetekkel – ezt álmodta a BEACH-re a MÁK vezetősége. Az "életem vacsorája" érzést a legfelszabadítóbb környezetben. 

Az elképzelést tett is követte, és sok-sok egyeztetés és : június 6-9 között a két Michelin csillagos Krésios étterem séfje, Giuseppe Iannotti és Mizsei János, a MÁK vezető séfje együtt alkotnak majd, mindezt a vacsorára ellátogatók szeme előtt, háttérben a csodás vízparttal, a SHO Beach forró homokján. Szóval luxi körítéssel. 

 

20220518_153426.jpg 

 

Hogy is zajlik majd ez? A két séf már főzött együtt, az idén tavasszal Budapesten abszolvált Michelin Guide gálán ismerkedtek meg és alkottak együtt először. Mindketten nagyon inspiratívnak mondják a találkozásukat.

Mizsei János nemrégiben hazahozta az Audi-Dining Guide díjátadóról az Év Innovatív Konyhája elismerést, így egészen biztos, hogy elképesztő fogásokra számíthatunk. Az olasz Iannotti pedig elmondhatja magáról, hogy alig 40 évesen már két Michelin csillagot tudhat magáénak. Bátor, vagy vakmerő? Az biztos, hogy kitartó és makacs, sőt szenvedélyes és megszállott. Folyton kísérletezik, újabb és újabb fogásokat alkot. Határozott, céltudatos és nagyon tehetséges. Mesterien és ravaszul bánik az alapanyagokkal, igazi olasz, de közben mégis van nála is mindenben egy kis csavar.  Mérnöki precizitással dolgozik - és ebben az esetben ez nemcsak egy szójáték, hanem az igazság, hisz mérnöknek tanult eredetileg. A bor igen fontos számára, egy farmot is üzemeltet és egy boltot is az étterem mellett. Sokoldalú férfi, kedves és közvetlen. 

Mizsei János zsenialitását messze földön ismerik, hisz járt már a MÁK-ban Ryan Goslingtól Harrison Fordon, Eva Mendesen, Mel Gibsonon, Michael Madsenen át Scarlett Johanssonig számos világsztár. Mizsei János már igen fiatalon számos szakmai elismerésben részesült és mindössze 22 éves volt, amikor a Dining Guide az “Év ifjú Séftehetségének” választotta. A legkiválóbb szezonális alapanyagok felhasználásával innovatív és kimagaslóan kreatív ételeket alkot. Ahányszor én kóstoltam Jani alkotásait, mindig elkédtem attól a kulináris élménytől, amit nyújtott. Aki teheti, ne hagyja ki, Iannotti ételei képek alapján mérnöki műremekek. Hajrá, akinek inge, szerintem teljes mellszélességgel vegye magára, mert szuperül hangzik! 

chef_2_hc_1_1.jpg

 

20220518_153302.jpg

 

 Ps: még több info ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr4217836833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása