Nesze!szer

A legédesebb könyv gyerekeknek!

2022. május 11.

 

 

20220511_100051.jpg

 

Nem mellesleg ajánlok nektek egy nagyon jó gyerekkönyvet. Édes kis szórakozás ez és a minik imádják. Mert miért is? Azért, mert édességekről szól. Kalas Györgyi első könyve, a Sandwich grófja nálunk nagy siker volt itthon. Ez a világ legismertebb ételeit vette sorra és arról szólt, vagyis szól, hogyan is születtek ezek a finomságok és mi a történetük. A pizzától a szendvicsig, mondanám így.

És most hab a tortán, hogy kijött ennek a könyvnek az édességes verziója. Ínycsiklandó már a külseje is, azt kell mondjam. De úgyis látjátok. Az egész könyv végtelenól szerethető, nagyon jó kis történetekkel vegyítve készült végtéren is ez a gasztrotörténelmi könyvet készített Kalas Györgyi. Nem esti mesének ajánlanám, inkább tanulmányozós olvasmánynak. Nálunk a suliban a tanárnő és a gyerekek is lecsaptak rá, rögtön keresték, hol van a hókifli, hogy készül a csoki és van-e a macaronról szó. Szó se róla, a grafikák gyönyörűen tálalják ezeket  a történeteket, külön nagyon, de nagyon sok piros pont érte Horváth Ildinek.  

Én már a suliban kicsit meséltem a címadó Pavlova törtáról is, mert nem mindenki tudja, mi fán terem ez a süti. De az a jó a könyvben, hogy recept is található itt-ott benne, ami hasznos dolog. Ismeretterjesztő könyv, de közben végtelenül édes és finom az egész. Csak ajánlani tudom!

 

 

 

20220506_175941.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr5117828415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása