Nesze!szer

Ételekkel a világ körül: ezzel etesd a gyereket!

2024. április 22.

 

 

gozgomboc_safranyos_palacsinta.jpg

 

Aki követ engem instán, az pontosan tudja, hogy mi azért elég erőteljesen rajongunk gyermekemmel a nemzetközi konyha világáért. Leginkább az ázsiai és olasz vonal az erős felénk, de nyitottságunk visszafoghatatlan. Kalas Györgyi korábbi könyvei is mind erőteljes fogyasztásra kerültek, falta Rozi ezeket. Most a Pavlova után itt az a rész, amikor a világ nemzetközi konyháját mutatja be az írónő. Így a héten egyik este Marokkóban jártunk, persze csak olvasás szinten, de már vágyom az erdélyi ízeket is nagyon, Indiát egyenesen imádtuk.

vilagkostolo.jpg

 

És a csodás könyv végén 3 könnyű recept is van. Megint ki kell emeljem a szuper illusztrációkat. És azt, hogy olyan fantasztikus, hogy a gasztronómia világa beköltözik a gyerekek életébe is és megtudhatja, mit esznek leginkább a világ leghidegebb városában vagy miért főznek keveset Hong Kong lakosai.

Ez egy igazán ízletes kapu a világra szerintem és tényleg az ételeken keresztül lehet legjobban megismerni, mennyire mások is a szokásaink a bolygó más és más részein. Gratulálok Györgyinek a könyvhöz, mi esténként ezt olvassuk most és másnap kigondoljuk, melyik földrészre is utazunk némi bevásárlás után a konyhában, a gőzgombóctól a sárfányos palacsintáig. A sulis korosztálynak is erősen javallott, a kisebbeknek, no meg a nagyobb ovisoknak, persze fűszerezés ízlés szerint! 

Pagony kiadó: Kalas Györgyi - Világkóstoló

 

vilagkostolo_belso.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr8318376865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása