Aki követ engem instán, az pontosan tudja, hogy mi azért elég erőteljesen rajongunk gyermekemmel a nemzetközi konyha világáért. Leginkább az ázsiai és olasz vonal az erős felénk, de nyitottságunk visszafoghatatlan. Kalas Györgyi korábbi könyvei is mind erőteljes fogyasztásra kerültek, falta Rozi ezeket. Most a Pavlova után itt az a rész, amikor a világ nemzetközi konyháját mutatja be az írónő. Így a héten egyik este Marokkóban jártunk, persze csak olvasás szinten, de már vágyom az erdélyi ízeket is nagyon, Indiát egyenesen imádtuk.
És a csodás könyv végén 3 könnyű recept is van. Megint ki kell emeljem a szuper illusztrációkat. És azt, hogy olyan fantasztikus, hogy a gasztronómia világa beköltözik a gyerekek életébe is és megtudhatja, mit esznek leginkább a világ leghidegebb városában vagy miért főznek keveset Hong Kong lakosai.
Ez egy igazán ízletes kapu a világra szerintem és tényleg az ételeken keresztül lehet legjobban megismerni, mennyire mások is a szokásaink a bolygó más és más részein. Gratulálok Györgyinek a könyvhöz, mi esténként ezt olvassuk most és másnap kigondoljuk, melyik földrészre is utazunk némi bevásárlás után a konyhában, a gőzgombóctól a sárfányos palacsintáig. A sulis korosztálynak is erősen javallott, a kisebbeknek, no meg a nagyobb ovisoknak, persze fűszerezés ízlés szerint!
Pagony kiadó: Kalas Györgyi - Világkóstoló