Nesze!szer

Szilárd sampon: ha tényleg jót akarsz magadnak és a hajadnak!

2021. augusztus 25.

 

 

20210814_120323.jpg

 

Azt hiszem, a szilárd sampon műfajról már szerepelt post a blogon. Vannak, akik sosem próbálták még és akadnak fanatikusok is. Igazából a kérdés az, mennyire tudod, mi is van a másik samponodban. Sajnos, sokszor olyan dolgok, amikről fogalmunk sincs, de például egy tégelyesben lehet:

  • kőolajszármazékok,
  • szilikon,
  • parabének,
  • pálmaolaj,
  • agresszív zsíroldó tenzidek,
  • mesterséges illat- és színanyagok

Ezekkel szemben a szilárdak mentesek a legtöbb gondtól, plusz nem egy műanyagba vannak betöltve, hanem papírban kapod meg. Az Yves Rocherben több fajtát is találsz most, az áruk ugyanaz, 1 890 Ft mind. Gyengédek, szilikonmentesek, parabén sincs bennük és szulfát sem járt a közelükben sem. Papírdobozból csomagolhatod ki, utána csak az a kérdés, az első hajmosás után a kád szélére teszed, vagy egy szappantartóba. Náluk ugyanúgy az adott problémára kapsz megoldást, tehát van a Ragyogó szépség, ami száraz, töredezett hajra van. A Tápláló az leginkább nyár végén ajánlható, amikor újra azt szeretnéd, hogy csillogó tincseid legyenek, a Gyengéd fedőnevűt pedig annak javallott használni, ahol zsírosodás tapasztalható jobban. Nagyon könnyű használni őket. Gyakorlatilag annyi csak, hogy fogod és szappanozni kezdesz ugyanúgy. Persze, már kibontásnál találd ki, hogy utána hová is teszed le, hogy a második körnél megtalálsz. Gyakorlatilag nagyon jó megoldás, ha szeretnél felelősebben élni és ne káros hatóanyagokat besegíteni a szervezetedbe egy mosás által is. Egyébként teljes mértékben hozza azt, amit a régi samponoktól várt az ember: a tisztítást. Szép lesz a hajad és nagyon sok növényi összetevő van bennük. Szerintem ez lépés lehet afelé, hogy ne szennyezzük feleslegesen a földet és a szervezetünkbe se juttassunk olyan dolgot, amit nem szeretnénk. 

 

20210825_095919.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr4416670078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása