Nesze!szer

Nyár, víz és a naptól kiszáradt bőr? Jöhetnek a ceramidok!

2021. augusztus 05.

 

dove-body-wash-hero-variants-hu-labels-1.jpg

 

Nincs mese, félig-meddig balatoni lányként nem tudom azt mondani, nem fontos számomra a víz. Mert igen, az. Imádok úszni, hajózni, persze, gondosan lekenve magamat. Viszont ahogy a hajam színe is napok alatt változik meg az erős sugaraktól, a bőröm is hamar kiszárad. Én egyfolytában hidratálok télen-nyáron, de nyáron főleg. Kicsit nem figyelek oda és már száraz is a lábam, ami látványként sem túl szép, a fura vakarózásról nem is beszélve.

Nem csoda ugye, hogy keresem, kutatom mindig az új krémeket, kozmetikumokat, amelyek úgy tudnak segíteni, hogy az nem jár felesleges teherrel, sem időbefektetésileg (gondolok itt egyes testápolók beszívódására), sem árilag, tehát nem kell túl mélyen a pénztárcámba nyúlnom. És hát nálam itt ez az idő faktor. Egyszerre általában csak egy 5-6 projecten és munkán pörgök, így azt kell mondjam, az én-idő az leginkább egy olyan fogalom nálam, amit csak lábjegyzetként találunk meg az életemben. De nem panaszként mondom ezt, inkább mintegy alap kiindulást tálalom, hogy mi is fontos a számomra. Tehát sokszor igyekszem olyan megoldást találni, ami több igényemnek is megfelel - bőrápolás terén is. Néhány hete tesztelni kezdtem a Dove tusfürdőit, mert olyan speciális
hatóanyag komplex van benne, amely a bőr ceramid termelését támogatja.

 

20210708_161827.jpg

 

De mi is az a ceramid?

Legtöbbször ezzel a fogalommal eddig a hajápolási termékeknél találkozhattunk. A ceramidok lipidek, amelyek segítenek támogatni a bőr védőrétegét és megtartani a nedvességét. Ezen kívül a ceramidok segítenek védeni a bőrt a külső hatásoktól, mint az irritáló anyagok és a légszennyezés. A ceramidok megfelelő aránya nélkül a bőr védőrétege sérülhet, ami kiszáradáshoz, viszketéshez és irritációhoz vezethet. Ugye ez az, amire egyáltalán nem vágyom vagy vágytok ti sem. Kívülről ezt a bőrbe bejuttatni igen nehéz, ezt azért tudni kell. Már azért is, mert fény és hő hatására lebomlanak. Ergo: csak belülről serkenthető igazán hatásosan a bőr ceramid termelése. Na, most a Dove krémtusfürdők belülről támogatják a bőr védőrétegének felépítését és ezáltal a nekem igazán fontos nedvesség megőrzését. Ez azért szuper, mert nem egy látszat támogatásról van szó, szóval nem első simításra érzed a hidratáltságot, hanem ez intenzív termelésre serkenti a bőrt - tehát mondjuk hosszú távú befektetésnek a dolgot.

Aloe vera és uborka jöhet?

Az utóbbi években lett nagy kedvencem minden, amiben uborka van. Pedig magában nem is kedvelem a kígyóuborkát, viszont limonádéban és tusfürdőben igeeen és nagyon! A Dove kínálatából két testápolóba is belehabarodtam, de úgy rendesen. Az egyik a Dove Soothing Summer Ritual krémtusfürdő, ami egyszerre virágos és uborkás, nőiesen friss. Olyan, mint egy igazi, tartós nyári szerelem emléke a bőrödön, az illat egész konkrétan beburkolja az ember szívét és lelkét. Nincs mese, belehabarodtam, de a lányom is, elég nagy meccset vívunk érte. A másik a Dove Hydrataing Care - aloe verával. Ez utóbbi növénynek a nyugtató, gyulladáscsökkentő hatását mindenki ismeri és találkozhat vele a tusfürdőben. Friss, ébresztő és krémes a jellege. SLS-mentes, nálunk ez is szempont, mert a mini hajlamos az ekcémára, ha nem figyelek oda. És ez a tusi is ugyanúgy serkenti a ceramid termelést. A harmadik termék, ami nyári alapkellék lett nálam, a Dove Nourishing Body Care. Ezzel még teszek a vízhiányosság ellen és nagyon praktikus a kiszerelés, mert ezt a kerek kis tégely bármelyik kis táskámba be tudom dobni. Én simán használom a sok kézfertőtlenítés után is, de ez nem kézápoló, azt tudni kell. És hát a vitorlázás után mindenképpen, mert akkor erőteljesen kiszárad a bőröm. Ilyenkor valamelyik Dove kedvenc tusfürdőm után krémezek is. Ajánlom nektek is ezeket a termékeket, ne hagyjátok a bőrötöket, hogy a szuper meleg és napsugárzás megviselje. Nemcsak hatásában, de illatában is hozza mindegyik kozmetikumuk azt, amit elvártam tőle. Jó kedvvel indul a napom, már a fürdőszobában mosolygok!

 

 

20210719_123649_0.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr5116638232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása