Nesze!szer

Piperita: egy felelősen gondolkodó kozmetikai család csodás illatokkal

2023. december 03.

 

piperita_nyito.jpg

 

 

Sokan még mindig nem tudják, milyen fontos is az, milyen kozmetikumokat viszel be, mivel támogatod a testedet, avagy mérgezed.  Piperita két anyuka, két család közös ügye, és megmutatja, milyen jó dolgok sülhetnek ki abból, ha két út, éppen a jó időben, éppen a jó helyen találkozik össze. Mert véletlenek nincsenek.

És most jól el is mesélem nektek, kik állnak a csodás és friss cég mögött! - mert tudnotok kell róluk és kész!

Vera a növények ismeretét és szeretetét, valamint a “mentes” kozmetikumok iránti igényét ötvözve, évek munkája és kísérletezése során alkotta meg a termékek receptjeit.
Több mint tíz éve, gyermekáldásra várva, a sikertelenség okait kutatva jutott arra az elhatározásra, hogy az otthon található kozmetikumok mindegyikének mennie kell, viszont nem volt mit használni helyettük, ezért elkezdte kikísérletezni önmaga és a család számára a legjobb termékeket - otthon. (És milyen jól tette!)
Évekkel később - már anyaként - kislánya óvodájában találkozott egy másik anyukával, Lucával, aki a professzionális és luxus kozmetikai iparban szerzett tapasztalatokkal a háta mögött érezte úgy, hogy a Vera által megalkotott termékeket meg kell ismertetni a nagyvilággal, hogy másnak is örömére és javára szolgáljanak.

wendlpeter_0009.jpg

 

Így hozták létre együtt, férjeik aktív közreműködésével, a Piperita Skincare-t, melynek célja az egyszerűség dicsérete a kozmetikumok által a bőrápolásban is. Én magam az indulás elején is ott voltam picit és most vettem igazán készbe az elkészült termékeket. Egész egyszerűen azóta szappanból nem használok mást, csak azt, amit a Piperita csajok készítenek. Az illatuk fergeteges, a hatásuk pedig... hát elmúlnak a sebek, a szárazság a kézről és pihe-puha bőrt kap az ember. A kecsketejes-körömvirágos különösen nagy szerelmem, már a gyerek is tudja évek óta, a körömvirág milyen fontos sebek, sérülések esetén, ezt ajánlanám akár komoly fizikai igénybevétel után is otthonra. A teafás-levendula olajas pedig nemcsak jópofa, de ezt kéne használni, ha közösségből ér haza az ember, vagy csak ment egy kört a bkv vonalakon. Ja, és most láttam a weboldalukon, van egy karácsonyi szappanválogatás csomag, azt csak ajánlani tudom, mert igazi, értékes hatóanyagokkal teli kényeztetést adsz ajándékba és az illatuk annyira frenetikus, hogy ennek csak örülni lehet (ITT találod)

 piperita_szappanok.jpg

“Hiszünk a természet erejében és tiszteletében. 

Hiszünk az egyszerűség nagyszerűségében. 

Hiszünk az apró, de kitartó lépések fontosságában.

Hiszünk egy élhetőbb világ lehetőségében.”



Piperita által olyan termékeket szeretnénk kínálni, amelyek megadják a bőrnek mindazt, amire szüksége van, kényeztetik, ápolják és óvják. Ugyanakkor nem terhelik túl, nem okoznak hosszútávú károkat a rövid távú eredmények érdekében, és nem ígérnek olyat, ami természetes módszerek és alapanyagok segítségével lehetetlen lenne." . mondják a Piperita lányok.

Kizárólag natúrkozmetikumokban engedélyezett - ezen belül főként növényi - alapanyagok felhasználásával készített, könnyen átlátható és egyszerűen alkalmazható termékek által szeretnénk hatékony bőrápoló rutint kínálni mindazoknak, akiknek fontos a természetes szépség, és az, hogy tisztelettel forduljanak önmaguk, és az őket körülvevő világ felé.”  - teszik hozzá.



Piperita termékei minősített natúrkozmetikumok, nem tartalmaznak semmiféle káros anyagot (SLS, parabének, mesterséges szilikonok, szintetikus színezékek és illatok, mikroműanyagok stb.) A csomagolás kiválasztásánál fontos volt az esztétikum mellett a fenntarthatóság. Mivel a kozmetikai ipar rendkívül sok felesleges szemetet termel, a Piperita termékek esetében szóba sem jöhetett a műanyag csomagolási. 

A szappanok újrahasznosított papír csomagolást kaptak és annyira mesések, hogy csak na. Igazán jó érzés kézbe venni őket, én a grafikájukkal szerelembe estem. 

A sampon - mely szilárd formában öltött testet, így eleve nem igényli a műanyag flakont - szintén újrahasznosított papír dobozban kapott helyet.

A folyékony illetve krémes termékeket üvegekbe töltötték, melyek visszaküldhetőek, és újra felhasználásra kerülnek. Ilyen a testápoló is, amit csak ajánlani tudok. Natúr testápoló kakaóvajjal. Ebben az a zseniális, hogy az egész zseniális. Nem glicerinnel felhúzott akármi, hanem hatóanyagok a bőrnek, amire ilyenkor azt mondanám, szinte kötelező, ha kimész a szabadba és otthon fűtesz -tehát télen mindig. Könnyű, pumpás kiszerelés, ezt is szeretni fogod. A sampon is zseniális, persze, lehet, hogy valakinek meglepő és igazi anyagokat tartamazó balzsamuk is van, mindenféle szilikon nélkül. Rááadásul igen szép nagy kiszerelés.

Szerintem nagyon kellett a hazai piacnak, annak, hogy az értékesebb és felelősségteljesebb élet felé megyünk ez a márka. Gratulálok a Piperita lányoknak és az tuti, hogy én komoly utánrendendelőjük leszek! 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr918267519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása