Nesze!szer

Szilveszterkor mit iszol?

2020. december 30.

 

mayer_buzavirag.jpeg

Nincs is annál jobb, mint azt látni, hogy ebben a nehézségekkel teli évben a magyar termelők képesek
voltak összefogni, és közös alkotásokat létrehozni. Az idei év zárásaként a Búzavirág Kézműves Gin és
a MAYER Prémium Szörp közös, finoman télire hangolt koktéljait szeretnénk bemutatni, amelyeket otthon, családi körben is könnyen elkészíthetőek.


Köszöntsük ezekkel a koktélokkal a 2021-es évet!


A Búzavirág Kézműves Ginről
A Búzavirág Gin két összeszokott csapat hosszas munkájának eredménye. Alkotói: Márton János, akit tiszta, izgalmas párlatairól ismerünk és az italpiacon már bizonyított Brebis Magyarország, akikhez több italmárka is tartozik. A Búzavirág Kézműves Gin legfőbb ismérve halványkék színe, amelyet a búzavirág szirmának köszönhet. A búzavirág mellett az ital fontos, meghatározó alkotóeleme még a hárs és az akác, ezek és még több mint 20 összetevő teszi teljessé ezt a kézműves magyar gint.
A Búzavirág Winter Selection-ben a már jól ismert ízeket ünnepi hangulatú, téli fűszerekkel egészítik ki. A téli limitált kiadásban megjelenik a szegfűbors, a mandula és a csillagánizs aromája is. Az italcsalád új tagja a Pipacs Kézműves Gin is, amelyben ott rejlik a Balaton-felvidéki mezei pipacsok és a virágos mezők friss illata. A citrusos, enyhén fűszeres ital közel 30 összetevője között kiemelt szerepet kapnak a mezei virágok és a citrusok, a boróka mellett ezek adják az ital fő karakterét.

A MAYER Szörpről
A Mayer Szörp 2015-ben alakult. A szörpfőzés gondolata akkor fogalmazódott meg a tulajdonosokban, amikor saját éttermükbe kerestek természetes alapanyagokból készült, tartósítószertől mentes szörpöket. Mivel hosszas keresgélés után sem találták meg az igazit, inkább megfőzték maguknak. A családi vállalkozásként működő szörp üzemükben - saját receptek alapján - csak természetes alapanyagok felhasználásával készítik a prémium Mayer szörpöket és szirupokat, kizárva a mesterséges aromákat és színezékeket. A Mayer Szörp célja, a lehető legjobb minőséget kínálni a fogyasztók számára, megőrizve a gyümölcsök és a fűszerek eredeti ízét.


A koktélok

Búzavirág Winter Selection &; MAYER prémium fahéjas szilvaszörp – Simon Róbert bártender
receptje
Hozzávalók:
4 cl Búzavirág Winter Selection Kézműves Gin
1,5 cl frissen facsart narancslé

2,5 cl MAYER prémium fahéjas szilvaszörp
1 dl 100%-os almalé
1 dl 100%-os körtelé
Elkészítése:
Az ital alapanyagait shakerbe töltjük, majd alaposan összerázzuk. Jégre töltve kínáljuk. Érdemes
kipróbálni forró italként is.
Az ital speciális hozzávalói az alábbi linken csomagban is megvásárolhatók:
https://www.proszit.hu/buzavirag-winter-and-mayer-fahejas-szilva-737

Búzavirág Kézműves Gin és MAYER prémium gyömbérszörp – Simon Róbert bártender receptje
Hozzávalók:
4 cl Búzavirág Kézműves Gin
2,5 cl frissen facsart citromlé
3 cl MAYER prémium gyömbérszörp
1 dl zöld tea
1 tk. méz
Elkészítése:
Az ital alapanyagait shakerbe töltjük, majd alaposan összerázzuk. Jégre töltve kínáljuk. Érdemes kipróbálni forró italként is.
Az ital speciális hozzávalói az alábbi linken csomagban is megvásárolhatók:
https://www.proszit.hu/buzavirag-and-mayer-gyomber-735

Pipacs Kézműves Gin & MAYER prémium chilis málnaszörp – Simon Róbert bártender receptje
4 cl Pipacs Kézműves Gin
2 cl frissen facsart citromlé
2,5 cl MAYER prémium chilis málnaszörp
1 cl vanília szirup
1,5 dl Indian tonik

Az alapanyagokat – a tonic kivételével – a shakerbe töltjük és alaposan összerázzuk, majd jégre töltjük, és tonikkal felöntve kínáljuk.És aztán kívánunk magunknak egy igazán boldog évet, hello 2021!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr8716363448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása