Nesze!szer

Black Friday? Hogyan ne vásárolj feleslegesen!

2018. november 21.

 

black_friday2.jpg

 

 

Mindjárt itt a Black Friday, ami nálunk van, ahol egy hétig tart, olyan jó magyar szokás szerint. De tudtad egyébként, hogy maga a kifejezés a philadelphiai rendőröktől jön, akik a Hálaadás után forgalmi dugók miatt nevezték el így ezt a napot? Aztán persze, ebből mára őrült vásárlás lett, nem más. Ám hogyan használjuk ki úgy, hogy ne felesleges dolgokat vételezzünk sok pénzért és ne igazi fekete leves legyen számunkra a fekete péntek?

1. Tervezés!

Igen. Bármilyen fura is, mérd fel a saját igényeidet. Új laptopra van szükség? Akkor ne állólámpákat nézegessél az akciós ajánlatok között, hanem azt, ami valójában hasznos és fontos. A nagyobb összegekből legalábbis.

2. Nézd meg az árát!

Jó, persze, azért veszed, mert olcsó. De tényleg? Ugyanis nem kevés cég csinálja azt, hogy az adott árucikket a bizonyos péntek előtt felárazza, majd a magasabból jóval könnyebben ad akár 50 százaléknál is több kedvezményt. Igaz, esetleg jobb áron tudod megvenni mondvacsinált fekete péntekes kedvezmény nélkül máshol a neten, de ehhez azért guglizni kell. Légy résen és ne csap le rá rögtön!

3. Az már tavalyi hó...

Ó, igen. Amennyiben "uptodate" szeretnél lenni a divatban, vagy a kütyük terén, nézd meg, nem a tavalyi kollekció valamelyik darabját kínálgatják neked. Ha így is szükséged van rá, akkor semmi gond!

4. Szabj határokat!

Gondold át előre, mennyit szeretnél költeni. Igen, ilyenkor már karácsonyra is tudsz vásárolni előre, bár nem biztos, hogy a nagymama örül majd az unikornisos lámpának, de azért álljon meg a menet és ne verd el az összes pénzedet, mert most minden akciós. A számlákat januárban is ki kell fizetni majd és a karácsonyi halat is meg kell venni.

5. Kozmetikum? Biztos, hogy jó még?

Arckrémre, sminkekre vágysz? Mindenképpen nézd meg a tégely hátulját, mikor jár le. Mert oké, hogy a naptej most iszonyat olcsó, de lehet, hogy májusban már vége is a fényvédelmének. Online pedig kérj garanciát! Viszont halkan megsúgnánk, hogy sok helyen akár 2 százalékkal olcsóbban veheted meg kedvenc alapozódat (estée lauder pl)

6. Imádsz vadászni? 

Lássuk be, egy jól sikerült vásárlás igazán kellemes az ember lelkének. Nőként például igazi "lélekbonbon" egy szuper olcsó shopping. Nincs ezzel semmi baj, de akkor ne a kasszára ügyeljél, csak örüljél annak, amit sikerült jó áron megkaparintanod. De azért ne verd el a ház árát és ilyenkor a hitelkártyádat jól dugd el saját magad elől! (Egy csomó áruházban egyébként előre kinézheted, mit veszel majd meg, ha mindenre ér a kedvezményük aznap!)

7. Nagy levegő!

Online rendelsz? Akkor pontosan tudod előre, mi az, amire szükséged van. Ha impulzív vásárlásra szánod el magad, vegyél nagy levegőt, mielőtt elküldöd a kosarad tartalmát. Menj ki a gép mellől, igyál egy korty kávét, simogasd meg a kutya fejét és visszatérve gondold át újra.

8. Külföldről rendelsz?

Amennyiben szabad ilyet mondanunk, nézd meg, hány nap alatt ígérik, hogy ideér az áru. Bár a tavalyi tapasztalatok szerint Kínából hamarabb itt volt a cucc, mint a két kerülettel odébb feladott könyv postán...D

+ 1.  A hideg is kiráz a Black Friday hallatán? 

Támogassad a magyar vállalkozókat, esetleg hazai készítőket, akik nem szállnak be a Black Friday őrületbe. Így legalább tudod, a pénzed egy itthoni családot támogat, nem mást. Te döntesz! 

Okos Black Fridayt mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr8414385142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.11.25. 17:50:50

Én igazi leárazással százból jó ha 1-2 esetben találkozom, a többi egészen egyszerűen kamu. Néha felárazással trükköznek, de gyakoribb, hogy tök szimplán és pofátlanul ráírják a sima árra, hogy ez most akciós. Van egy órawebshop, aminek a hírlevelére fel vagyok iratkozva, de egyébként is gyakran nézegetem az órákat, úgyhogy jól ismerem az áraikat, kaptam most mailt, hogy ilyen-olyan bf akció hatalmas kedvezménnyel, gyorsan csekkoltam, hát pontosan ugyanazok az árak vannak, mint eddig, csak oda van írva, hogy ez a kedvezményes bf ár. De mindenhol ez van, vagy kamu, vagy van csaliból 2-3 termék ami olcsó tényleg (persze mikroszkopikus mennyiségben) aztán a többi meg sima átverés.
süti beállítások módosítása