Nesze!szer

Adventi ajándék a gyereknek, ami nem csoki!

2017. november 21.

 

 

adventi_kalendariumos_fa.jpg

 

Adventi kalendárium. Ez az, amit (majd) minden szülő készít, vesz a gyerekének. Utólag gondolva, de izgi lett volna, ha nekünk is van ilyen anno, de ezt mostanában jött divatba. Én már akkor bevezettem, amikor a mini diktátorom még minibb volt. Jó ötletnek tűnt, sikerült felkutatnom egy olyan pink-fehéret, ami filcből készült és illett a gyerekszobához. Aztán szemben is találtam magam rögtön a problémával: jó, de mi kerüljön a kis ablakokba? Öööö.... Ezen a ponton elbizonytalanodtam, hogy okos ötlet volt-e. Aztán sikerült kis fa játékokat, hajcsatokat, pici cukrokat vásárolnom, minden este becsempésztem és lett öröm reggel. Aztán a következő évben már kiderült: semmi nem számít, egy a fontos, édesség biztos legyen. Nem akartam rögtön csokit hajnalra, így hosszú keresgélés után találtam egy mézeskalácsost, aki picibe is csinál formákat. Ezek kerültek bele az ablakocskákba. Ám mivel a december eleve elég "cukros" egy hónap, így most változtatunk. Idén az lesz a lényeg, amiről eleve az advent szól. Advent maga a várakozás, a felkészülés... ugye. Az idő, amit együtt töltünk. Együtt, a saját lelkünkkel, szerettünkkel, szeretteinkkel. Így én most minden reggelre valami olyan dolgot készítek bele a kis napi tartóba (nálunk csizmácskák vannak) - ami élmény, közös élmény. Lesz olyan nap, amikor ébredés után elolvassuk a kis papíron: este közösen mozizunk majd. Koncert jegy is szerepel majd a zsákocskában, megyünk piknikezni is, csak ide, a nappaliba, de igazi kosárral és finom hozzávalókkal. Közös gyurmázás, festés, éneklés is lesz a meglepik között és állatkerti látogatás is. Sőt, esti fondüzést is beígérek, mézeskalács készítést és díszítést is Lesznek napok, amikor mesét kap, amit majd este elolvasok neki. Lesz benne cetli, ami azt mondja el, sétálni megyünk, vagy karácsonyi vásárba. Kap majd közös korizást, esti táncolást és lesz olyan reggel is amikor ő választhatja ki, én milyen ruhában induljak munkába.Na jó, persze, csajos progi is szerepel majd: körömszalon - szigorúan gyerekbarát körömlakkal.

Persze, mindezekhez kell türelem, mire összeszedegetem és az időjáráshoz viszonyítom a napi meglepiket, mert nem ígérhetek hógolyózást vagy hóember készítést, ha az eső szakad, de a hónak még se híre, se hamva. De én szeretem tervezni, készítgetni a cetliket, mert ő szeretni fogja. És még bensőségesebbek lesznek az adventi estéink együtt. A szívünkben készülünk a karácsonyra! 

Ps: készültünk egy kis galériával nektek, variációk adventi kalendáriumra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr5713324507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása