Nesze!szer

OlvasóNapló: Olaszul l'enni jó - Gianni könyve

2017. február 01.

 

gianni_borito.jpg

 

A magyar posta karácsonykor nem viccelt, hosszú hetekbe telt, mire megérkezett hozzánk a várva várt könyv. Nem titok egyáltalán, hogy az ételekben sem ismerjük a tréfát és az olasz konyha a gyomrunk egyik csücske. Gianni könyve január első hetében csengetett be hozzánk, nyilván már eléggé örültünk neki. Egytizenhuszon éve ismerjük egyébként egymást Giannival és hát az ember mindig kíváncsi arra, kinek, merre kanyarodik az élete. Az ő pizzája elég sok emberhez elért azóta.

A könyve nem olcsó és nem is a konyhába a többi szakácskönyv közé bevágható. Úgy képzeljétek el, mintha egy önéletrajzi művet és egy receptes valamit vegyítettek volna, igen gondosan.. De nagyon szép. Gianniról igen jól sikerült a borítón a fotó, Debreczeni Zita készítette, aki most már mindjárt olasz feleség lesz! Ám térjünk vissza a képekhez. Szuper fotók vannak benne, igazi feeling maga az egész könyv. Mozgalmas, de közben letisztult is. Gianni pedig viszonylag erősen kitárulkozik benne, magához képest. Ami iszonyat szimpatikus volt az olvasása során, hogy nemcsak a sikerekről beszél, hanem arról is, hogy mi az, amit elrontott egy üzletnél. És milyen az, amikor egy alkalmazott alkoholista. Szóval, nemcsak olasz tejszínhab az egész könyv. És telis-tele van recepttel, ami hát azért, lássuk be, iszonyatosan fontos! Azoknak ajánlanánk, akik tudják, hogy az italian kitchen birodalom nemcsak a paradicsomos pastát jelenti. Mondjuk, éhesen ne kezdjed el fogyasztani, mert megőrülsz. Apró kis észrevétel, hogy helyenként nem ártott volna nagyobb betűtípus! De összességében ez egy csodálatos könyv. Van benne kicsi kukucska is, tehát belelátunk az olasz konyhába, Gianni életébe és a magyar vendéglátós életbe és szuper recepteket is kapunk. Ajándéknak egész egyszerűen szuper, akár szülinapra, akár névnapra. Nem egy letudós cucc. Tényleg tartalmat és minőségi dolgot adsz. Mondjuk, magadnak se hülyeség megvenni, mert ahogy a címe is mondja: olaszul l'enni jó! Na, mit is kéne ma ebédelni?

Gianni - Olaszul l'enni jó - Kossuth kiadó 6 990 Ft

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr2612171614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása