Nesze!szer

9 lépés, hogy megvalósítsd az álmodat!

2016. július 24.

 

almok_megvalosulas.jpg

 

1. El tudod képzelni, hogy megvalósul? – Ez az egyik legfontosabb lépés álmaid megvalósításának folyamatában. Fontos, hogy úgy képzeld el álmaid vágyát, mintha már most megtörténne. Ez picit nehéznek tűnik, de elég ha példát veszel a gyerekekről. Ők eljátsszák, hogy pld. ők tűzoltók, és ha rengetegszer játsszák, akkor ezt is fogják megteremteni. Játssz hát te is sokat építő gondolataiddal!

2.  Milyen érzéseket kapcsolsz az elképzeléseidhez? – Ha már el tudod képzelni álmaid megvalósulását, az sem mindegy, milyen érzéseket és gondolatokat csatolsz hozzá, mert az eredmény is olyan minőségű lesz. Például, szeretnél megtanulni úszni, de félsz a víztől, akkor először a víztől való félelmet kell felszámolnod, majd szépen meg kell barátkoznod félelmed tárgyával. Amikor már megbarátkoztál vele, ez már egy nagyon jó lépés ahhoz, hogy álmaidat, elképzelésed örömmel töltsd meg, így az eredmény is örömteli lesz.

3. Vannak –e önszabotáló gondolataid, vagy hallgatsz-e a kétségekre? Ha igen, akkor ezeket is érdemes felszámolni, hiszen ezek csak hátráltatnak abban, hogy álmaidat megvalósítsd.

4. Ha már eljutottál odáig, hogy örömmel és kétségek nélkül el tudod képzelni és át tudod érezni azt a célt amit szeretnél elérni, akkor a következő lépés, tedd meg amit meg kell tenned. Ugye te is tudod, hogy otthon ülve a “sült csirke” nem fog magától hozzád repülni.

5. Engedd el. Ez nem azt jelenti, hogy le kell mondanod az álmaidról és ne tégy semmit céljaid elérése érdekében, csupán annyit jelent, hogy ne legyen görcsös akarás. Hogyan tudod elérni azt, hogy ne görcsölj rá a céljaidra? Úgy, hogy ne vedd túl komolyan.

6. Milyen előnyei vannak annak, ha nem veszed túl komolyan álmaid megvalósítását? Az, hogy így lazább leszel, és jobban meg tudod engedni a Forrásnak, hogy besegítsen neked célod elérésébe. A „ne vedd túl komolyan” jó tanács még azért is hasznos, mert ha esetleg nem sikerül elsőre célodat elérni, akkor nem fogsz csalódni, hanem hamarabb továbbindulsz, hogy megtaláld álmaid megvalósításához vezető igazi utat.

7. Amikor rátaláltál a célodhoz vezető igazi útra, akkor tapasztalni fogod, hogy a Forrás szervezőereje összhangba hozza azokat a dolgokat, amelyek téged segítenek ebben. Fogadd el a segítséget!

8. Nagyon fontos a megvalósítás útján a türelem is, hisz te is tudod, ha elvetsz egy magot, annak idő kell, amíg kikel, és gyönyörködhetsz a szépségében.

9. Amikor megvalósulnak álmaid, örülj nekik, élvezd őket, és légy hálás mindazoknak, akik ebben segítettek. A hála ugyanis még több jó dolgot terel feléd.

(Kabany Csilla Spirituális Választerápia szakember, ezt az írását ITT találjátok az oldalán).

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr358911122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása